Vaivaton vuohenjuusto-broccolinipiirakka
Vuohenjuusto-broccolinipiirakan pohjataikina syntyy kädenkäänteessä. Ruokaisa piiras riittää hyvin lounaaksi salaatin kanssa tarjottuna.
Ainekset
Pohja:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl öljyä
- 1 dl vettä
Täyte:
- 150 g broccolinia eli varsiparsakaalia
- 200 g vuohenjuustoa
- 2 kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa (22 %)
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 100 g juustoraastetta
- 1 rkl silputtua rosmariinia
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele taikina halkaisijaltaan noin
24 cm:n kokoisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Painele reunojen suojaksi alumiinifoliota, jotta reunat eivät valu esipaistamisen aikana. Paista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
2. Keitä broccolineja 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä broccolinit siivilässä kylmällä vedellä. Viipaloi vuohenjuusto. Sekoita munat kermaan, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Ripottele puolet juustoraasteesta piiraspohjalle. Lisää päälle broccolinit, vuohenjuusto ja muna-kermaseos. Ripottele päälle loput juustoraasteesta sekä rosmariinisilppu.
4. Paista piirasta uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan pinta ruskistunut kauniisti. Tarjoa piiras vähän jäähtyneenä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous