Paahdettu paprikakeitto
Paprikat muuttuvat uunissa paahdettaessa lempeän makeiksi. Niistä syntyy aivan ihana keitto.
Ainekset
Paahdettu paprikakeitto:
- 5-6 isoa punaista tai oranssia paprikaa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
- n. 4 dl vettä
- 1/2 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja leikkaa ne reiluksi paloiksi. Lohko sipulit ja kuori valkosipulinkynnet.
2. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Lisää pinnalle oliiviöljy ja paahda kasviksia 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä.
3. Lusikoi paahtuneet kasvikset pelliltä kattilaan ja lisää kaikki muut keiton raaka-aineet. Soseuta ja kiehauta. Hauduta muutama minuuttia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
4. Jos keitto jää liian paksuksi, lisää vettä. Tarjoile hyvän leivän kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous