Reseptit

Vihreät pavut ja valkosipulihollandaise

Vihreät pavut keitetään napakan kypsiksi ja tarjoillaan klassisen hollandaisen kanssa, joka saa makua valkosipulista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihreät pavut

  • 500 g vihreitä pitkiä papuja
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valkosipulihollandaise

  • 200 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • suolaa

Valmistusohje

Vihreät pavut ja valkosipulihollandaise tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin kastike. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä halkaistujen valkosipulinkynsien kanssa ja anna sen ajan kanssa hissuksiin ruskistua. Sekoita voita välillä.

2. Vatkaa sillä välin kulhossa keltuaiset, sitruunamehu, etikka ja suola tasaiseksi seokseksi.

3. Anna voin jäähtyä ihan vain pieni hetki. Poista valkosipulinkynnet.

4. Kaada voi ohuen ohuena nauhana keltuaisseoksen joukkoon reippaasti vatkaten. Mausta valmis kastike suolalla maun mukaan.

5. Puhdista pavut ja keitä ne napakan kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, 4–5 minuuttia. Valuta.

6. Tarjoa vihreät pavut hollandaisekastikkeen kera. Viimeistele vihreät pavut ja valkosipulihollandaise -annokset hienonnetulla persiljalla tai fines herbes -mausteseoksella.

Katso myös: Aasialaisittain maustetut vihreät pavut

Katso myös Kotiliesi.fi: Härkäpapu – supertrendikäs proteiinipommi

X