Aasialaiset vihreät pavut
Japanilaisen Sari Kitamuran yksinkertainen ja tyylikäs papuresepti vei Pipsan sydämen heti ensimaistamisella. Mustia seesaminsiemeniä myydään muun muassa luomuelintarvikekaupoissa.
Reseptit

Aasialaisittain maustetut vihreät pavut

Yksinkertainen ja tyylikäs papuresepti vie sydämen heti ensimaistamisella.
Teksti: Pipsa Hurmerinta Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g vihreitä papuja
  • 2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
  • 3 rkl mustia seesaminsiemeniä
  • 1/2 rkl sokeria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sakea tai valkoviiniä

Valmistusohje

1. Huuhtele pavut ja leikkaa niistä hännät pois. Murskaa seesaminsiemenet morttelissa, lisää sokeri, soija ja sake tai viini ja sekoita.

2. Keitä iso kattilallinen vettä ja lisää pavut. Anna kiehua alle minuutti. Laita papujen kiehuessa isoon kulhoon jääkylmää vettä. Kaada pavut siivilään ja upota kylmään veteen. Näin papujen kypsyminen lakkaa, ja ne säilyttävät upean vihreän värinsä.

3. Kuivaa pavut keittiöpyyhkeen päällä, jotta kastike tarttuu niihin kunnolla. Sekoita kastike ja pavut keskenään ja tarjoile. Pavut säilyvät jääkaapissa hyvinä ainakin seuraavaan päivään.

X