Kukkakaaliwingsit
Kukkaaliwingsit pitää kiidättää tarjolle juuri paistettuina, jotta niiden pinta säilyy rapeana. Ehdit sopivasti sekoittaa dippikastikeen wingsien kypsyessä.
Ainekset
Kukkakaaliwingsit
- 1 (n. 1 kg) kukkakaali
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 3 kananmunaa
- 3 dl panko-korppujauhoja
- 3 rkl maissitärkkelystä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl chilirouhetta
- 1 tl valkosipuli- tai sipulijauhetta
- 2-3 rkl rypsiöljyä
Glaseerauskastike
- 3 rkl siipikastiketta (esim. Siipiveikot)
- 3 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
- 75 g voita
Juustodippi
- 2 dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
- 150 g murennettua sinihomejuustoa
- mustapippuria
Avokadodippi
- 1 iso avokado murskattuna
- 1 tomaatti hienonnettuna
- 1 limetin mehu
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Aiolidippi
- 1 dl majoneesia
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Kukkakaaliwingsit tehdään helposti näin:
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla.
2. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita kananmunien rakenne haarukalla rikki kulhossa. Yhdistä pankojauhot ja maissitärkkelys syvällä lautasella. Lisää mausteet.
4. Kastele kukkakaalipalat ensin munassa, valuta ja kääntele kukinnot jauhoseoksessa siten, että ne peittyvät kuorrutukseen myös alapuolelta. Levitä wingsit uunipellille ja valuta päälle öljyä. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kukkakaali on kauniin ruskeaa ja rapeaa.
5. Keitä glaseerauskastikkeen aineksia pari minuuttia liedellä pienessä kattilassa. Valuta
liemi kypsien wingsien päälle ja kääntele niin, että ne maustuvat kauttaaltaan.
6. Valmista haluamasi dippi sekoittamalla ainekset yhteen.
7. Tarjoa kukkakaaliwingsit heti dippikastikkeen kanssa.
Katso myös: Hunajamarinoitua kukkakaalia ja sinihomejuustodippi
Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaali on noussut Suomessa trendiherkuksi – valitse lempparisi Kotilieden suosituimmista resepteistä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous