Reseptit

Broileripelti

Broileripelti on vaivaton ja edullinen arkiruoka, joka syntyy broileri koivista, perunoista ja kasviksista. Varaa broilerin maustumiseen riittävästi aikaa ja laita koivet marinadiin vaikka jo edellisenä iltana.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileripelti

  • 4 broilerin koipireittä tai 8 koipipalaa
  • 1 sitruuna
  • n. 800 g kasviksia (perunoita, bataattia, porkkanoita)
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Marinadi

  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

Broileripelti tehdään helposti näin:

1. Sekoita marinadi. Laita broileripalat pussiin ja kaada päälle marinadi. Sido pussi kiinni ja puristele niin, että mausteliemi peittää broilerin kauttaaltaan. Anna maustua vähintään 2 tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.

2. Puolita pestyt perunat kuorineen, leikkaa bataatti puolikuun muotoisiksi viipaleiksi ja porkkanat tangoiksi. Laita kasvikset kulhoon, kääntele sekaan öljy, puolen sitruunan mehu, suola ja pippuri. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle pellille. Lisää pellille myös broileri. Viipaloi puolikas sitruuna ja laita viipaleet pellille muiden ainesten päälle.

3. Kypsennä broileripelti 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele broilerinkoipia kerran kypsymisen aikana marinadilla. Tarkista broilerin kypsyys koiven paksuimmasta kohdasta.

Katso myös: Näin broilerista saa uunissa mehevää ja maukasta – parhaat ohjeet arkeen ja viikonlopun aterialle

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

X