Reseptit

Marja-kaurapuuro

Marja-kaurapuuro on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen. Maapähkinävoi tuo puuroon ihanaa makua ja täyteläisyyttä. Tähän puuroon rakastut!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marja-kaurapuuro

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 l vettä
  • 1/2 l mantelijuomaa
  • 2-3 rkl maapähkinävoita
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 200 g pakastemarjoja

Valmistusohje

Marja-kaurapuuro tehdään helposti näin:

1. Mittaa kattilaan hiutaleet, vesi, mantelimaito, maapähkinävoi, kardemumma ja suola. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Anna puuron hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.

3. Kääntele joukkoon marjat ja anna hautua toiset 5 minuuttia.

4. Sekoita valmis marja-kaurapuuro hyvin ja jaa se lautasille. Viimeistele hunajalla, marjoilla ja siemenillä ja/tai pähkinöillä.

Katso myös: Kaurapuuro aloittaa päivän lempeästi – 5 ohjetta, jotka saavat sinut odottamaan aamua vesi kielellä

Katso myös Kotiliesi.fi: Tuunaa kaurapuuro herkuksi – kurkkaa suussasulavat ideat

X