Reseptit

Linssi-kesäkurpitsapaistos

Linssi-kesäkurpitsapaistos on supermehevä ja täynnä makua. Se riittää ateriaksi leivän kera, mutta on myös oiva lisuke esimerkiksi broilerille.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Linssi-kesäkurpitsapaistos

  • 2 porkkanaa
  • pala lanttua tai selleriä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 prk (230 g) säilykelinssejä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl currya
  • 1/4 tl chilihiutaleita
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 (à 300 g) kesäkurpitsaa
  • 2 tomaattia
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Linssi-kesäkurpitsapaistos tehdään helposti näin:

1. Kuori ja raasta porkkanat ja lanttu tai selleri. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia pari minuuttia öljyssä kattilassa tai paistokasarissa. Lisää tomaattipyree ja kuumenna hetki. Lisää tomaattimurska ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio.

2. Kaada linssit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Lisää linssit ja mausteet kastikkeeseen. Anna hautua noin 15 minuuttia.

3. Leikkaa huuhdotut kesäkurpitsat reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit. Levitä puolet kesäkurpitsasta uunivuoan pohjalle. Kaada päälle kastike. Lisää pinnalle tomaattiviipaleet ja loput kurpitsaviipaleet. Ripottele päälle juustoraaste.

4. Kypsennä linssi-kesäkurpitsapaistos 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

Katso myös: Kesäkurpitsa-munakoisovuoka

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsalasagne

X