TYYLI JA MUOTI

Ellos Collection – farkkuja kaikille, kaikilta aikakausilta

26.2.2019 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Mainos / Ellos

Oletteko huomanneet, että juuri nyt on muodissa kaikkien aikakausien farkkumuoti? Tai ainakin on saatavilla lukuisia farkkuja, joissa on minun elinikäni kaikki farkkumuodin elementit. Kuka eli nuoruutta silloin, kun farkuissa piti olla sivusaumassa kukkakuosi? Nyt näkyy raitakuosia, mutta idea sama. Kenen farkut olivat muodikkaat revittyinä? Äidit tykkäsivät, kun Levikset revittiin ja hapsuteltiin. Kenellä oli leveät lahkeet, jotka lepattivat tuulessa? Kuka halkaisi sivusaumaa lahkeissa vuosituhannen vaihteessa? Ja muistatteko, kun lahkeiden piti olla niin pitkät, että ne menivät kantapään alle? Siihen aikaan naurettiin farkkuja, joissa oli ”tulvavara”. Matalan vyötärön aikakautena naureskeltiin farkkuja, jotka olivat muuten hyvät, mutta puristivat kainaloista.

Ah, ihanasti oman lapsuuteni ja nuoruuteni elementtejä näkyy farkkumuodissa. Onneksi vaan farkkumuoti ei enää ole yhtä yksitoikkoinen kuin silloin aikoinaan se oli. Nyt löytyy malleja ja kokoja kaikille – ainakin Elloksella näkyy olevan kivasti kokoja meillekin, jotka eivät pysty sulloutumaan nuoruusaikaisiin farkkuihinsa.

Pillifarkut olivat kauhistus, kun ne tulivat uudestaan muotiin. Kapinoin niitä vastaan aikani, sillä mielestäni ainut oikea farkkulahje oli joko suora tai levenevä. Nyt täytyy sanoa, että tällä hetkellä koen tiukan lahkeen eli pillifarkun ainoaksi oikeaksi itselleni. Miksi olen jumahtanut tähän pillifarkkukauteen? Olen 158 pitkä ja muodokas. Sääreni näyttävät pidemmiltä pillifarkuissa. Muutenkin olen sopusuhtaisemman näköinen housuissa, joissa lahje on kapeneva, suorastaan tiukka. Lisäksi stretch-farkut ovat mukavimmat jalassa. Kun ostan riittävän napakkana ja kärsin tiukoissa farkuissa päivän tai pari, muotoutuu farkuista just täydelliset. Ostin joskus liian isot stretchit. Ärsyttävät lörppöfarkut olivat pesun jälkeen.

Ainoastaan todella matalavyötäröinen malli ei näy valikoimassa. Muistan, kun vartuin esikoistani, olivat matalat lantiofarkut vielä muodissa. Korkea vyötärö oli aivan nurkan takana, mutta sen tulemiselle vielä naurettiin. Pystyin käyttämään samoja farkkuja melkein loppuun asti. Vasta kun vauva laskeutui ja kiinnittyi, lantiofarkut painoivat. Siihen aikaan ei tarvinnut hankkia äippäfarkkuja.

Klikkaa Elloksen farkkuvalikoimaan, josta tosiaan löytyy useita kokoja sekä valtavasti erilaisia malleja. Elloksella on kaiken aikaa jotain alennuksia. Kannattaa ennen tilaamista katsoa voimassa olevat kampanjat. Minä tilasin housupuvun ja sain sen puoleen hintaan. Sen pitäisi tulla tällä viikolla. Kovasti toivon, että koko osui kohdilleen. Siinä ei kylläkään ole tiukat lahkeet, vaan kunnolla lepattavat. Saa nähdä istuuko se päälleni. Kovasti toivon, sillä olen niin pitkään halunnut housupukua! 🤞

En saa komissiota linkin klikkaamisesta tai sen kautta tehdyistä ostoksista.

Mikä farkkumalli ihastuttaa ja mikä kauhistuttaa?

Minä rakastan joustavia farkkuja ja minua kauhistuttavat ne pepun ja alushousut paljastavat lantiofarkut, joita itsekin aikoinaan käytin! 🙄

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (6)

Tuo on totta, että johonkin malliin on vaikea tottua jonkun toisen jälkeen. Mutta lopulta tottuu, jos haluaa. Ihanaa on kuitenkin se, ettei farkkumuoti ole enää niin ehdoton. Vai onko se niin, että ehdottomuus koskee nuorisoa, mutta aikuisille se ei ole koskaan ollut niin ehdotonta? 😅 En tiedä, mutta kiva, kun enää ei ole vain se yksi ja ainut malli.

Kiva juttu Elloksen farkuista ja olenkin Elloksen asiakas vaikka en ole sieltä enää tilannut mitään pitkään aikaan ! Olen 177 cm pitkä ja on hieman pyöreä takamus joten istuvat farkut eivät heti löydy ja lisäksi en ole ”pillikinttu” mutta taas vyötärö on kapea. Suorat tai leveälahkeiset farkut korkealla vyötäröllä sopivat parhaiten ja ehdoton vaatimus on täyttä puuvilla eikä stretchkangasta koska puuvilla suoristaa mutkat ! Tykkään kovasti levenevistä lahkeista ja saa olla pieni halkiokin, nämä ovat bootsien kanssa kivat.

Sinä olet tosi pitkä! Täyttä puuvillaa olevat farkut ovat myös kestävämmät. Eivät kulahda kuten stretch. Mutta itse olen niin mukavuudenhaluinen, että venyvä matsku menee siksi edelle. Mutta tosiaan tuo täysi puuvilla on kestävämpää, joten siinä mielessä ekologisempi valinta. 🙂

Mie rakastan bootcut-lahkeita. Olen pitkä, ja leveää lantiota lukuunottamatta varsin kaita, ja pidän mallin tasapainottavasta vaikutuksesta. Matalat vyötäröt eivät ole koskaan ollut mun juttu, edes ennen kuin raskaus repi kasipäkkini krooniseksi kymppikassiksi johon ei auta kuin skalpelli. Ja on mukavaa, kun lahkeenpituudet riittävät meille orangin sukulaisillekin. Lyhyemmät ystäväni ovat aina valittaneet pakollista lahkeiden lyhentämistä, vaikkei siihen vaadita kuin hetki aikaa ja auttavat ompelutaidot. Mutta mistä taikoa 10cm lisää lahjetta meille, joille kaikki kaupan pöksyt ovat olleet kroonisesti culotte-mittaisia?
Pitäisiköhän investoida uusiin farkkuihin, edellisten ostamisesta taitaa pian olla vuosikymmen…

Mun ystävä on pitkä ja hoikka. Hänellä juuri tuo sama ongelma. Minä taas omaan just tuon, että lahkeet ovat usein liian pitkiä. Mutta nykyään, luojan kiitos, on enemmän lyhyitä lahkeita kuin ennen. Vaikka olen nykyään isompaa kokoa, ei lahkeen mitta ole karannut. Kapea lahje on siitä kanssa kiitollinen persjalkaiselle, että ei välttämättä tarvitse lyhentää. 🙂

Matalalantioiset farkut ovat suosikkini vuosien varrelta. En koskaan omistanut sellaista vatsaa, joiden kanssa kyseinen malli olisi ollut kauniisti pojettavissa, mutta edelleen pin niitä omalla tavallaan kauneimpina farkkuina.

Pillifarkut kulkevat omassakin arjessa ”niinä ainoina housuina”.
”Tavalliseen” lahkeeseen on kapean kälkeen taas vaikea tottua, mutta yhdet 70-luvun innoittamat lepattavat lahkeet hankin. Ja rakastuin. Reilusti levenevä lahje on aina sopinut mallilleni, vaikkei tuo muodissa ole juuri ollutkaan. Tanakkaa omenavartaloa tasapainottaa, kun alhaallakin tapahtuu jotain.

Tuo on totta, että johonkin malliin on vaikea tottua jonkun toisen jälkeen. Mutta lopulta tottuu, jos haluaa. Ihanaa on kuitenkin se, ettei farkkumuoti ole enää niin ehdoton. Vai onko se niin, että ehdottomuus koskee nuorisoa, mutta aikuisille se ei ole koskaan ollut niin ehdotonta? 😅 En tiedä, mutta kiva, kun enää ei ole vain se yksi ja ainut malli.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *