Glitz & Glam

Hyvästi kuivat silmät!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Kaupallinen yhteistyö: Tearsagain

Kuinka monella teistä on sellainen vaiva, kuin kuivat silmät? Minkälaisia vaivoja se aiheuttaa ja mitä sille voisi tehdä?

lumene

Minä kärsin toisinaan kuivista silmistä. Se valitettavasti on joskus näkynyt meikkikuvissanikin silmien punoituksena, erityisesti minun vasemman silmän punoitus on yleisempää. Meikkikuvauksissa syynä on kirkkaat kuvausvalot, joiden valaistuksessa teen meikkini. Lamput ovat kirkkaat ja ne lämmittävät jonkun verran. Lisäksi silmiä joutuu pitämään paljon auki räpäyttämättä, kuten meikatessa yleensä joutuu tekemään. Kaikki tämä kuivattaa silmiäni, jotka ovat taipuvaisia harmiin muutenkin.

Kuivumista esiintyy myös iltaisin blogipostauksia kirjoitellessani, sekä talvella kuiva huoneilma ja tuulinen sää saa vedet silmiin, mutta silti silmät tuntuvat kuivilta. Tunne on karheuden ja hiekan tunnetta silmissä. Lisäksi illalla erityisesti jokainen silmien räpäytys on äänekästä. Kyllä, kuulostaa hassulta, mutta silmän räpäytyksestä kuuluu ääntä silloin, kun silmäni ovat kuivat. Sitten minulla on myös esiintynyt sellaista oiretta kuivien silmien vuoksi, joka saa muut aina huutamaan hyi! Minulla menee silmän pinnalla oleva kalvo ”rullalle”, kun silmät ovat todella kuivat. Inhottavan tuntuista ja näköistä, kun kalvo tavallaan liikkuu kuivuuden, eli kitkan vuoksi. Sen ihan huomaa, että liukkaus silmän pinnalta puuttuu.

Olen kärsinyt kuivista silmistä niin kauan, kuin muistan. En vain tiennyt kyseessä olevan silmien kuivuus, sillä silmänihän ovat vetistelevät. En enää muista kuka minulle joskus valaisi asiasta, että nuo kaikki ongelmat ja hetkelliset näön sumentumiset ovat mitä todennäköisimmin silmien kuivuudesta johtuvaa. Nyt tiedän tuon henkilön olleen oikeassa – minä kärsin kuivista silmistä.

tearsagain6

Kun minua kysyttiin mukaan Tearsagain -silmänkostuttajien kampanjaan, niin hihkuin ilosta. Todellakin halusin olla mukana, sillä olin jo kerran aikaisemmin yrittänyt etsiä apteekista juuri nimenomaan niitä silmänkosteuttajia, jotka vain suihkautetaan silmät kiinni. Sillä kertaa oli kiire, enkä niitä löytänyt. En muistanut merkkiä, koska olin vain radiosta kuullut mainoksen niistä, eikä merkki jäänyt mieleen. Nyt muistan, että se on Tearsagain ja pakkauskin on helppo tunnistaa.

tearsagain

Tearsagain -silmänkosteuttajien ideana on, että ne suihkautetaan silmille niiden ollessa kiinni. 1-2 suihkausta 10 sentin etäisyydeltä 3-4 kertaa päivässä, tai useammin, jos tarvetta esiintyy. Silmät voidaan avata välittömästi suihkauksen jälkeen ja niitä räpsytellään muutaman kerran.

tearsagain1

Tearsagain -suihke ei sotke silmämeikkiä, vaikka se suihkautetaan silmäluomille. Silmät eivät ala vuotamaan, eikä tarvitse pelätä vesiliukoisen meikin leviämistä, kuten perinteisten tippojen kanssa joutuu tekemään. Tippa saattaa mennä hieman ohi tai annostelu liian iso, jotta neste ehtisi leviämään kunnolla silmille, eikä ylimääräinen pääsisi valumaan. Suihke on helppo, nopea ja hygieeninen käyttää ihan missä vain. Siksi olin juuri nimenomaan suihkeesta kiinnostunut. Kuulin mainoksessa, että sitä voidaan käyttää meikin päällekin. Suihke kosteuttaa silmien lisäksi myös silmänympärysihoa ja tällä tavoin toimii silmänympärysihon omana kosteussuihkeena.

tearsagain3

Ei leviä meikit, vaikka runsaastikin suihkin ja testailin. Tearsagain -silmäsuihke ei toimi sekunneissa, kuten tipat, jotka annostellaan suoraan silmän pinnalle. Tearsagainin liposomit leviävät muutamassa minuutissa silmien pinnalle ja tuovat helpotusta kuivuudesta vetistäville ja karheuden tunteesta rahiseville silmille. Mitään rasvaista tai öljyistä tunnetta ei jää, vaan silmissä on mukava ja luonnollisen kostea tunne. Uskomattoman huomaamaton käyttää.

tearsagain4

Tearsagain on helppo sujauttaa käsilaukkuun ja käyttää aina silloin, kun tarvitaan. Sitä voi myös käyttää ennalta ehkäisevänä. Ei juhlissa tai illanvietossa silmät vetistele kuivuuden vuoksi ja niitä voi kosteuttaa nopeasti ilman vaivalla tehdyn meikin leviämistä.

tearsagain7

Saatavilla on myös Tearsagain Sensitive, joka on tarkoitettu erityisen herkkäsilmäisille. Tuote ei sisällä säilöntäaineita, mutta säilyy saman 6 kk avaamisesta, kuin alkuperäinen Tearsagain.Tearsagain Sensitive sisältää ihonhoitotuotteissakin käytettyä dekspantenolia, joka on B-ryhmän vitamiini. Sillä on ihoa ja limakalvoja rauhoittava, kosteuttava ja hoitava vaikutus. Tällä B5-vitamiiniksi iholla ja limakalvoilla muuttuvalla ainesosalla on kollageenin kestävyyttä parantava ja haavojen paranemista nopeuttava vaikutus.

Minua innostaa tuotteessa sen silmänympärysihoa kosteuttava vaikutus. Kuinka moni on huomannut, että peiteaineet saattavat kuivahtaa päivän aikana silmien alle? Kosteuttavat tuotteet eivät välttämättä alla riitä, vaan tekisi mieli saada silmänympärysihollekin sellaista kosteuttavaa suihketta, mitä kasvoille käytetään. Tearsagain Sensitive kosteuttaa ja hoitaa kuivien silmien lisäksi myös silmänympärysihoa.

tearsagain8

Tearsagain -silmäsuihkeet ovat turvallisia myös lapsille. Suihke on huomattavasti helpompi annostella lapsien silmille, kuin tipat. Vaikka lapsi (tai aikuinen) avaisin silmänsä suihkauttaessa, niin siitä ei ole mitään vaaraa. Luin, että siitä saattaa tulla inhottava tunne hetkellisesti. Koska tuote on suihkepullossa, se on hygieeninen ja turvallinen koko perheelle. Miehille suihke onkin siitä erinomainen, että mitään ei tarvitse tiputella suoraan silmään. Miehet kun tunnetusti eivät yleensä ole tottuneet, että silmien lähelle tai silmiin laitettaisiin jotain. Vaikka kuvassa meidän 3-vuotias pitelee itse suihketta käsissä, niin suosittelen aikuista aina annostelemaan lasten silmille, jotta osumatarkkuus olisi tarkempi.

tearsagain5

Helppokäyttöiset Tearsagain -silmäsuihkeet löytyvät apteekkien hyllyiltä, sekä optikkoliikkeistä. Myös verkkoapteekit jälleenmyyvät Tearsagain -silmäsuihkeita, kuten Apteekkituotteet.fi*. Hinnaltaan silmiä kosteuttavat suihkeet ovat 20 euron molemmin puolin / 10 ml. Yhdestä pullosta riittää 100-150 suihkaukseen, eli hyvin riittoisa tuote.

tearsagain2

Suosittelen lämpimästi kuivista silmistä kärsiville. Kaikki eivät välttämättä edes tiedä kärsivänsä kuivista silmistä, kuten minä en tiennyt oireiden johtuvan siitä. Huomasin myös, että aamulla saan silmät paremmin auki, kun suihkautan suihketta silmäluomille. Minulla esiintyy kuivuuden tunnetta joskus myös aamuisin, enkä meinaa millään saada silmiäni auki, vaan se on lähes kivuliasta, jonka vuoksi silmistä valuu vettä ja meikkaamista en voi aloittaa ennen, kuin saan silmät rauhoittumaan. Loistava tuote siis silmien hyvinvoinnille, joka ei kuitenkaan muuta meikkaavan naisen (tai miehenkään) arkea millään tavalla. Löydätte paljon lisätietoa kuivien silmien oireista ja itse Tearsagain -suihkeesta heidän omilta verkkosivuilta. Kannattaa lukea, jos on huomannut kärsivänsä silmäoireista, jotka mahdollisesti voivat johtua yksinkertaisesti vain kuivista silmistä.

Onko silmien kuivuus teille tuttu vaiva?

Tuotteet saatu Bellablogien kampanjan kautta. *-merkitty linkki on affiliate-linkki.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X