Havaintoja parisuhteesta

Avoin kirje nuorten yliajamisesta fantasioiville

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Hei Sinä aikuinen.

Juuri Sinä siellä, joka olet viikonlopun aikana kirjoitellut sosiaaliseen mediaan siitä, että olisipa hienoa jos nuorten päälle ajattaisiin autolla tai heitettäisiin heidän joukkoon jopa kraanaatteja.

Juuri Sinä, joka olet kutsunut nuoria alaikäisiä mielenosoittajia termeillä, mielisairas takkutukka, vitun idiootti, sosiaalipummi, ilmastohuora ja niin edelleen.

Juuri Sinä, jonka elämä suistui Oulussa asti raiteiltaan, kun Helsingissä autoilijoiden piti etsiä vaihtoehtoinen reitti matkalleen kohteesta a kohteeseen b väliaikaisen mielenilmaisun vuoksi.

Olen lukenut meidän aikuisten kommentteja meidän nuorillemme kohdistettuna liittyen ilmastomielenosoitukseen. Oletteko ylpeitä kirjoituksistanne?

Oletteko tänään taas tyytyväisiä siitä, että kolme päivää olette toivoneet kuolemaa omasta tulevaisuudestaan huolissaan oleville nuorille ja tänään kaikki on taas hyvin, kun pääsette ajamaan lyhintä mahdollista reittiä sinne, minne olette ikinä menossakaan?

Ei tarvitse matkalla katsoa totuutta silmiin, vaan keskittyä autolla ajamisen ohessa puhelimen näpyttelyyn.

Osa mielenosoittajista oli vanhemman lapseni ikäisiä. Vanhin lapseni pääsi eilen ripille. Kirkossa kaksi nuorta ihmistä mainitsi omassa rukouksessaan ensimmäisenä ilmastonmuutoksen. Miettikää, että ensimmäinen asia, josta nuoremme ovat huolissaan on ilmastonmuutos.

Osa nuorista ovat valmiita tuomaan huolensa näkyviin. Sen he tekivät katkaisemalla Helsingissä tien. He tekivät teon, jonka johdosta aivan liian monelta menivät aamumurot väärään kurkkuun. Kuinka kehtaavatkin tulla meidän autoilijoiden tielle. Saatanan hipit. Autolla päälle vaan ja kaasua naamalle!

Hei Sinä nuorten kuolemaa toivonut aikuinen. Tänään on taas kaikki hyvin. Tie on taas vapaa. Voitte keskittää vihanne seuraavaan kohteeseen. Alkukesä on ollut ruuhkaista vihalle. Ensin piti raivota värikkäästä suojatiestä ja sitten ilmastonuorista.

Ehkä saatte vähän aikaa olla taas vapaammin. Ainakaan tänään ei tarvitse kirjoittaa väkivaltafantasioita nuoriamme kohtaan. Tänään on ihana päivä. Mitä siitä, että jätämme nuorillemme elinkelvottoman planeetan, kunhan vain pääsemme 10 minuuttia aiemmin perille.

Huomiseksi on luvattu jopa +36 asteen hellettä. Onneksi autoissa on ilmastointi.

 

 

X