Havaintoja parisuhteesta

”En voi ymmärtää, että miksi olin valmis kompromisseihin”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta
”Olen kahden lapsen yh-äiti. Deittailu ja tutustuminen uusiin ihmisiin ei ole ollut aivan yksinkertaista, koska vaati aina lastenhoitojärjestelyjä.
Vielä vähemmän yksinkertaista oli tavata mies, joka hyväksyisi perhetilanteeni tai haluaisi osaksi sitä. Olin hyvin onnellinen yksinkin, kumppanin löytäminen ei ollut minulle mikään pakkomielle. Elin sosiaalista elämää ja nautin lapsistani. Kuitenkin läheisyyden kaipuu oli selkeästi läsnä.
Olin valmis isoihin kompromisseihin läheisyyttä saadakseni. Uskottelin itselleni, että minulle voisi sopia seksisuhde tai ylipäätään pelkkien aikuisten välinen tapailusuhde. Muutama sellainen olikin, mutta ne kaatuivat aina siihen, etteivät lapset sopineet kuvioon tai aikataulut olivat vaikeat.
Sitten aivan yllättäin aloin viestitellä tutun miehen kanssa. Emme olleet nähneet pariinkymmeneen vuoteen, eikä silloinkaan oltu kuin moikkailututtuja. Viestitulva kiihtyi nopeasti ja pian tapasimme. Livenä hyvä fiilis toisesta oli vähintään yhtä vahva kuin viesteissä. Aloimme tapailla ja pian teimme päätöksen, ettemme tapaile muita.
Tunne on syventynyt joka päivä. Saan olla oma itseni ja minua arvostetaan. Minua rakastetaan. Minä arvostan ja rakastan. Minun ei tarvitse pelätä, mitä sanon tai viestitän. Minua ei ymmärretä väärin.
Kun nyt mietin taaksepäin, en voi ymmärtää, miksi olin valmis  kompromisseihin. Miksi kukaan muukaan olisi?”

Lue myös

X