Havaintoja parisuhteesta

Et saa halata toista ihmistä!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kirjoitin tekstin, jossa käytin esimerkkinä erään lukijan tarinasta kohtaa, jossa hän kertoo, että puolisonsa kännissä antama suudelma toiselle naiselle 10 vuotta sitten kummittelee hänen mielessään vieläkin ja hän ei ole kokonaan antanut sitä anteeksi. Kyseinen kännisuudelma tapahtui heidän molempien ollessa alle kaksikymppisiä.

Sain tekstiin liittyen viestin, jonka julkaisen myöhemmin kokonaisuudessaan. Viestissä nainen kirjoitti, että ymmärtää naisen tuskaa, sillä hän ei voisi kuvitellakaan, että hän koskaan edes halaisi vierasta miestä, saatikka suutelisi. Hän ei tee niin, koska tietää, että jos hänen puolisonsa halaisi jotain toista naista, niin se romahduttaisi hänen elämänsä.

No niin.

Seuraa julmaa ja suoraa tekstiä. Parisuhde on surullista ja vaikeaa, jos parisuhteesta tekee surullista ja vaikeaa. Se että ajattelee puolison antaman halauksen toiselle ihmiselle romuuttavan oman elämän, niin eletään jo mustan surullisissa tunnelmissa.

Jos olisin oikein jyrkkä, niin sanoisin tästä, että kyseinen ihminen ei ole valmis minkäänlaiseen parisuhteeseen, koska hän on aivan liian rikki ja rikkoo rikkinäisyydellään puolisonsakin. Tämä puhtoisuuden vaade parisuhteessa johtaa aivan liian helposti liialliseen mustasukkaisuuteen ja kyttäämiseen ja parisuhde, jossa on mustasukkaisuutta ja kyttäämistä ei enää perustu rakkauteen vaan riippuvuuteen.

Tähän tämä johtaa pahimmillaan tämä parisuhteen yliromantisoiminen. Ajatus, että on olemassa vain yksi oikea ihminen ja hän tekee sinut onnelliseksi ja täydentää kokonaiseksi. Tuo lause on kammottava. Siinähän ulkoistetaan oma onni toisen ihmisen kannettavaksi ja annetaan samalla hänelle valtava paine onnistumisesta ja virheettömyydestä.

Jos ihminen on niin rikki, että hänen elämänsä murentuu siitä, että hänen puoliso halaa toista ihmistä, niin tämä ei saa johtaa siihen, että puoliso lakkaa halaamasta, vaan sen pitää johtaa siihen, että rikki olevan ihminen alkaa parantaa itseään pala palata vähemmän rikkinäiseksi eikä harhaisesti kuvittele, että joku toinen ihminen tekee hänet kokonaiseksi ja onnelliseksi. Ja samalla vaatii, että tuo kaiken parantava ihminen ei saa edes halata muita ihmisiä.

Minua kuristaa kurkkua jo lukea kyseisiä lauseita. Tuo on varma tie lukuisiin pettymyksiin ja lopulta ihminen on niin rikki, että sieltä ei enää nousta. Ei elämässä ole kuin yksi ihminen, joka tekee sinusta kokonaisen.

Hänet näkee lähimmästä peilistä.

Lue myös

X