Havaintoja parisuhteesta

He eivät usko enää prinsessasatuihin

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Ennen oli yksi päämäärä. Tytöstä piti tulla äiti ja vaimo. Vasta kolmantena nainen. Vaimo sidottiin rooliinsa. Erota ei saanut eikä voinut, koska häpeä ja taloudellinen riippuvuus. Mies kävi töissä, toi leivän pöytään ja rakastajalleen ruusuja. Vaimo sai ruusujen sijaan imurin ja kauhan keiton hmmentämistä varten.

Aika ajoi patakonservatiivisen ajan ohitse. Onneksi. Vaan vieläkin tyttö pohti liikaa sitä, että hänet tulee noutamaan prinssi valkealla ratsulla ratsastaen. Että on olemassa se yksi ainoa oikea, elämämittainen liitto ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka -lopetus. Aikakausi tuotti valtavasti pettymyksiä ja vieläkin näkyvää katkeruutta.

Kunnes saapui sukupolvi joka vihdoin katkaisi sukupolvien välisen myrkyllisen kahleen. Saapui sukupolvi joka ei enää usko prinsessasatuihin. Sukupolvi joka ei ajattele, että nainen on olemassa äitiyttä ja vaimoutta varten. Sukupolvi tyttöjä jotka kasvaa ensisijaisesti naiseksi ja sen jälkeen vasta muuta. Sukupolvi joka haluaa olla subjekti.

Saapui uudelleen asemoitunut nainen. Joka ilman häpeää ilmoittaa, että ei halua synnyttää, ei halua naimisiin ja haluaa elää ja rakastaa omilla tavoillaan ja arvoillaan. Saapui nainen jota moni vanhoihin arvoihin kiinni jäänyt kavahtaa. Koska itseellinen nainen on heidän silmissään pilalla. Hänet pitää kouluttaa vaimoksi ja äidiksi. Synnytystalkoot, synnytystalkoot, huutavat he jotka eivät edes pysty synnyttää. Kokevat oikeudekseen määritellä, että mitä nainen tekee omalla vartalollaan ja elämällään. Itseellisesti ajatteleva nainen on heille uhka. Nainen on pelastettava takaisin vaimouden ja äitiyden äärelle.

Onneksi nainen ei kuuntele. Elämme aikoja jolloin enemmistö kolmekymmentävuotiaista naisista asuu yksin. Elämme aikoja jolloin syntyvyys on ennätysalhaista. Elämme aikoja jolloin nainen kuuntele omaa ääntään eikä sitä joka yrittää kertoa hänen puolestaan, että mitä hänen pitää tehdä.

Se on onnellisen ihmisen ja onnellisen yhteiskunnan tae. Vapaa ihminen joka seuraa omaa ääntään. Jos se ei jollekin ulkopuoliselle sovi, niin se on hänen ongelmansa. Sillä ihminen ei ole rooli. Ihminen on ihminen.

Prinsessat ovat kuolleet.

X