Havaintoja parisuhteesta

Kirjoita sormillasi selkääni, että rakastan sinua

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Kaksi ihmistä. Ote ihan kenen tahansa hetkestä.

Alku:

Miksi sinä olet niin kaukana minusta? En ylety sinuun sormillani. Tule lähemmäksi. Haluan piirtää sormillani paljaaseen selkääsi sanoja. Sen jälkeen saat arvata mitä minä kirjoitin.

Arvasit oikein. Kirjoitin kaksi sanaa. Rakasta minua. En laittanut loppuun huutomerkkiä, sillä en halua huutaa. Haluan sinua.

Haluan sinua niin, että et ole niin kaukana. Haluan minä sinua niinkin, että vartalomme sekoittuvat yhteiseen haluun. Ennen sitä haluan, että kirjoitat minun paljaaseen selkään sanoja. Haluan sinun kirjoittavan melkein samat sanat.

Kirjoita sormillasi selkääni, että rakastan sinua.

Väliosa:

Muistatko kun kiipesimme kaupungin laidalla olevan varaston katon päälle? Muistako sen hetkessä seisseen jännitteen välillämme? Yllämme oli yö. Allamme maanpinta. Meillä ei ollut yhteistä eilistä eikä yhteistä huomista. Meillä ei ollut kuin se yhteindn yksi hetki. Yhteinen salaisuus. Me teimme samaan aikaan väärin ja oikein. Enemmän oikein. Sillä se suudelma, jonka toisillemme annoimme kertoi enemmän kuin puhumamme sanat. Me katsoimme tähtiä, mutta jos joku olisi katsonut tähdistä meitä, olisimme olleet yön kirkkain valo.

Loppu:

Kaksi ihmistä. Yhteisellä sohvalla tai kesäisen taivaan alla. Tässä hetkessä tämä. Muodostuu yhden hetken mittainen kaunis kuva. Kuin maalaus, jossa ei värejä säästelty. Valitako pakeneminen, pelko. Valitako syli ja heittäytyminen. Yhden hetken mittainen kaunis kuva. Joillakin se kestää kymmeniä vuosia, joillakin sen yhden yhteisen hetken. Tässä hetkessä sillä ei ole mitään väliä. Jokainen vuosi alkaa yhdestä sekunnista. Jokainen rakkaus yhdestä hetkestä.

Huomenna on huomenna. Haluan elää sinua tänään, nyt, tässä. Haluan elää sinua. Tule lähelle. Nostan paitasi helmaa ylös. Kirjoitan sormellani selkääsi kaksi sanaa. Rakasta minua. Sinä laitat sormesi paidastani sisään ja kirjoitat sormellasi vastauksen. Rakastan sinua.

Tämän hetken, tämän yön, vuoden, vuosikymmenen, elämän.

Samantekevää.

Sinä rakastat minua. Hetken. Vaikka sinä kirjoitat sen selkääni sormellasi, niin silti se näkyy minussa aina. Silloinkin kun sinua ei ole. Sillä me jätämme toisiimme jälkiä.

Jos vain uskallamme rakastaa.

Kaksi ihmistä.

 

 

 

 

 

 

X