Havaintoja parisuhteesta

Minä olen lapsi ja minulla on oikeus

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Minä olen lapsi ja minulla on oikeus.

Vanhempi,

kun te riitelette siitä, että kuinka paljon minä tulen olemaan kenenkin luona, niin ajatteletteko omien oikeuksienne lisäksi minun oikeuksia?

Vanhempi,

kun sinä sanot ääneen, että sinulla on oikeus puhua toisesta vanhemmastani rumasti minun kuulleni, niin ajatteletko sinä minun, lapsen oikeutta olla kuulematta rakkaasta vanhemmastani pahoja sanoja?

Vanhempi,

kun sinä päätät olla riitaisassa ja vahingoittavassa suhteessa minun takiani ja käytät minua keppihevosena omalle pelollesi ja uskalluksen puutteelle, niin ajatteletko minun, lapsen oikeutta kasvaa riidattomassa ja turvallisessa ympäristössä

Vanhempi,

kun päätät erosi jälkeen muuttaa minulle tuntemattoman ihmisen kanssa samaan kotiin, niin ajatteletko minun, lapsen oikeutta sopeutua tilanteeseen ja uuteen ihmiseen tai uusiin ihmisiin hitaammin?

Vanhempi,

kun sinä tänäkin iltana ryyppäät itsesi tajuttomaksi, niin ajatteletko minun, lapsen oikeutta viettää lapsuuteni päihteettömässä ympäristössä?

Vanhempi,

kun sinä omien kunnianhimojesi vuoksi jonka välineenä sinä käytät minua ja pusket minua jatkuvasti parempiin suorituksiin, niin ajatteletko minun, lapsen oikeutta levätä ja olla suorittamatta?

Vanhempi,

kun sinä huudat kaukalon tai kentän laidalla homoa ja vittua niin ajatteletko sinä minun, lapsen oikeutta harrastaa ilman väkivaltaista käyttäytymistäsi?

Vanhempi,

kun sinä kiellät minut minun seksuaalisen suuntautumisen johdosta, niin ajatteletko sinä minun, lapsen oikeutta olla juuri sellainen kuin olen ja tulla rakastetuksi pyyteettömästi?

Vanhempi,

kun sinä jätät täyttämättä vastuusi vanhempana olemalla jatkuvasti töissä, poissa, puhelimessa, kännissä tai muuten vain olematta minulle läsnä, niin ajatteletko minun, lapsen oikeutta olla lapsi?

Vanhempi,

kuinka paljon sinä ylipäätään ajattelet minun, lapsen oikeutta omien oikeuksiesi ajattelemisen lisäksi?

Ajatteletko sinä?

 

Lue myös

X