Havaintoja parisuhteesta

”Miten ihmiset joilla ei ole puutetta mistään tarvitsisivat vielä enemmän?”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Olin joskus entisessä elämässäni keskivertoa paremmin toimeentuleva. Asuin silloin ihan muualla kuin Suomessa, mutta yhteiskunta oli aikalailla verrattavissa suomalaiseen. Tienasin siis oikein hyvin, koskaan ei tarvinnut ruokakaupassa rahoja laskeskella ja kilohintoja vertailla ja oli rahaa ostaa aika lailla muutenkin mitä mieli teki sekä matkustella.

Valtaan tuli oikeistohallitus, joka päätti vielä keventää verotustani sekä kiristää arvonlisäveroa. Koin sen suureksi vääryydeksi, en todellakaan tuloverotuksen kevennystä kaivannut. Mulla oli työkavereita, joille tätä selitin ja sanoin myös, että ALV:n kiristys on pois niiltä huonompiosaisilta, kun esim. ihan vain maidon hinta nousee. Joillekin se oli ilmiselvästi vaikea ymmärtää, ja he – erittäin hyvin toimeentulevat – kokivat ”ansaitsevansa” veronkevennykset heikompiosaisten kustannuksella.

En pysty ymmärtämään, miten ihmiset, joilla ei ole puutetta mistään, vaan päinvastoin elävät yltäkylläisyydessä ajattelevat vain itseään. Nyt on elämäntilanteeni eri, olen niukkatuloinen pienyrittäjä. En saa mitään tukia, ja kituuttelen pienillä tuloillani, mutta mielelläni suon muille pienituloisille nykyisenkaltaiset tuet, joita oikeastaan vielä pitäisi nostaakin.”

X