Havaintoja parisuhteesta

Parempi olla edes joku niin ei tarvitse olla ihan yksin

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Oletko liian ronkeli, kun kukaan ei kelpaa, eikö se olisi parempi että olisi edes joku kuin että on yksin?”

Näin on sanottu lukuisia kertoja pitkään sinkkuna olleelle noin keski-ikäiselle naiselle ja yleensä muiden keski-ikäisten sanomana.

Sitä miettii, että onkohan heillä monella itsellään vain joku, koska parempi sekin kuin olla yksin. Olisipa hienoa olla suhteessa ihmiselle vain joku. Täyttää vain sen jonkun paikkaa, että toisen ei tarvitsisi olla yksin. Sitähän voisi esitellä vieraillekin itsensä, että iltaa kaikille olen hänen edes Jokunsa. Ei hän minua rakasta, eikä varsinkaan arvosta, mutta onhan se hienoa että saan olla täyttämässä muutoin siintävää yksinäisyyttä.

Sehän voisi olla kutsumanimikin. Ei mitään kultaa tai rakasta eikä edes etunimeä, vaan Joku. Voisitko hakea kaupasta leipää ja jäätelöä Joku. Haluatko sinä edes Joku ottaa Hannelen aviovaimoksesi ja rakastaa häntä vastamäessä koko loppuelämäsi ajan niin Hannelen ei tarvitse olla yksin. Koska parempi paskassa tapasuhteessa edes jonkun kanssa kuin ilman parisuhdetta.

Siinä sitä sitten aloittaisi Herra tai rouva edes Jokuna avioliiton. Sellaisen niin kuin ne edes jonkun kanssa tuppaavat olemaan. Nukkumista eri huoneissa, puhumista säätiloista, seksin välttämistä, nalkuttamista, rakkaudettomuutta, mutta silti omistavuutta ja mustasukkaisuutta, sillä onhan se hyvä pitää siitä edes Jokusta kiinni sillä ei heitäkään loputtomiin riitä, sillä yksinäisyyttä pelkääviä on niin paljon, että edes Jokuilla on kyllä ottajia.

Lapsen voisi tehdä lujittamaan sitä, että avioliitto pysyy kasassa. Kyllähän sitä olisi hyvä saada jatkumoa edes joku suhteille. Mitä sitä hyvää läheisriippuvuutta muutamaan sukupolveen katkaista. Siinähän se lapsi saisi viettää lapsuutensa vanhempiensa rakkaudettoman avioliiton keskellä ja mallioppia miten itse sitten toimia. Sitä paitsi lapsen saatuaan ei edes tarvitsisi miettiä eroa, koska kyllähän sitä lasten vuoksi pitää yhdessä olla niin kauan kuin lapsi täyttää viisikymmentä. Olisi sangen itsekästä rikkoa lapselta onnellinen ydinperhe.

Joskus sitä olisi hyvä silti päästä tuulettumaan yksinkin johonkin. Voisi pukea puhtaan paidan päällensä ja lähteä radalle. Sinne lähtisi Herra tai rouva edes Jokuna katsomaan muuta maailmaa. Ja kas, siellä niitä kohtalotovereita olisi enemmänkin. Rinkula vasemmassa nimettömässä ja luovuttaneen ryhti. Sitä se teettää kun arvostus on edes jonkun tasolla. Vaan sittenpä saisinkin osakseen kauniin katseen. Aivan kuin joku katsoisi ihailevasti ja arvostavasti. Tuntuisi hetken että olisi enemmän kuin edes Joku. Ilta päättyisi suudelmaan ja valtavaan syyllisyyteen, koska vieraan suuteleminen on tappamistakin pahempi virhe. Petos sanoo joku kommenttipalstalla. Pettäjä! Pettäjä! Ottaisin mieluummin turpaan kuin kuulisin että edes Jokuni on suudellut jotain toista. Kirjoitti eräs kommenttipalstalla ja lienee valitettavasti ollut ihan tosissaan.

Ei ole ruoho vihreämpää aidan toisella puolella. Takaisin kotiin ja omaan huoneeseen. Unilääkkeeksi Pornhubia ja Valiumia. Aamulla voisi taas herätä edes Jokuna. Niin kuin omassa kodissa heräisi hän joka suuteli. Sillä tärkeintä on saada parisuhteelle pituutta, vaikka väkisin, sillä ihmiset eroavat aivan liian helpoista syistä. Illalla kodissa olisi tutun hiljaista. Seinän läpi toiseen huoneeseen ei jaksa huutaa. Yhteistä pankkilainaa olisi vielä jäljellä 175 000 euroa. Edellisestä seksistä aikaa kahdeksan kuukautta. Suudelmasta kaksi vuotta. Takapihan omenapuu kuollut kuivuuteen niin kuin avioliitto kodin sisällä. Se on se kaikki jonka edes Jokuna suhteesta saa, mutta eipähän ainakaan tarvitse olla yksin.

(Edes Joku voi olla mies, nainen tai muunsukupuolinen. Heitä tapaa tapasuhteista joissa ei rakkautta ja arvostusta ole ollut aikoihin, jos koskaan. Määrältään heitä on aivan liian paljon.)

X