Havaintoja parisuhteesta

Rakas, sido mut vapaaksi

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Vieraskynäteksti.

”Tila missä olen on rauhallisempi kuin mikään, silti siinä on enemmän kuin on koskaan ollut”

Kinkyä? Alistamista? Valtaa? Kontrollointia? Kenellä nyt olisi tarve olla kahlittuna jossain niin, että kehossa kihelmöi voimakas tunne tai jopa rajoille vievä kipu? Ja kuka nyt vapaaehtoisesti luopuisi vapaudestaan?

Aika moni luopuu tai oikeastaan saa suuremman vapauden kuin missään. Ja sen ihminen usein ymmärtää vasta sidottuna. Ylimmän luokan johtajat, huippuyrittäjät ja ison perhekatraan vastuukuormitetut ihmiset kaipaavat hetkiä, joissa ei ole pakko mitään muuta kuin olla. Samoin moni nainen, joka on myynyt itsensä velvollisuuksille, oikein tekemiselle ja muiden hyvinvoinnille.

”En ole perfektionisti, mutta vaadin itseltäni paljon. En koe suorittavani, mutta olen kiinnostunut ja innostunut monesta. En juurikaan miellytä, mutta teen silti asiat niin, että ajattelen muiden parasta, lähes kaiken aikaa. Olen yrittäjä, viisilapsisen uusperheen äiti ja muistisairaan äidin tytär. Terapeuttina keskityn ihmisten tarinoihin ja olen läsnä kaikella mitä olen. Velvollisuuksia on enemmän kuin tahtoisin, mutta sellaista se on tässä kohtaa ruuhkavuosia.”

”Kun on köysissä, ei kirjaimellisesti voi tehdä mitään. Se sulauttaa mielen täysin ottamaan vastaan, koska juuri mitään ei pysty tarjoilemaan kenellekään. Kun köysi on iholla, mieli keskittyy vartalon tuntemuksiin niin, että minkään muun ajatteleminen alkaa olla mahdotonta”

”Sidottuna voin olla oman olohuoneen matolla ja silti mieli on hyvin kaukana siitä hetkestä. Samalla olen kehoni kanssa läsnä, minussa. Turvassa puolisoni käsissä. Ja voin olla siinä, koska tiedän, että hän tekee kaiken, jotta minulla olisi hyvä ja vielä enemmän. Sidottuna silitykset ovat seitsemän kertaa isompia ja luottamus olla siinä on yhteyttä täynnä.”

”Minulle on ehdottoman tärkeää, että olen köysissä puolisoni kanssa. Kenenkään muun kanssa en osaisi laskea samalla tavalla irti. Mutta ymmärrän hyvin, että luottamuksen voi saada myös vieraan ihmisen kanssa, jos ymmärretään turvallisuus ja se, mitä kaikkea sidonta voi ihmisessä herättää.”

Tiukkojen köysien jälkeen euforia on suuri, tunnekuohut voivat ryöpytä tai sitten on vain syvä ja levollinen rauha. Sitojan on ymmärrettävä mitä hän ottaa vastaan.

”Minä jopa nukahdan köysiin, mutta usein myös sen jälkeen, ja köydet ovatkin liskoöiden pelastus, jos mieli ei anna unelle muuten rauhaa.”

”Mielenrauhan metsästäjänä löysin sidonnasta pakopaikan, johon pääsen kun sitä tarvitsen. Kun arki murjoo tai pää on tolkuttoman tulvillaan on hoidonkin oltava sen mukaista.”

Sidonta ymmärretään usein seksuaalisena toimintana. Monille se on sitäkin ja saa ollakin (nauttikaa sielunne kyllyydestä!). Mutta sidonta on paljon kaikkea muutakin, ja sen ymmärtäminen antaa mahdollisuuden löytää siitä jotain itselle. Moni meistä etsii rauhaa kaikesta olemassa olevasta. Pätkä narua ja olet jo siellä missä tahdotkin.

Susanna Syld

Seksuaaliterapeutti ja parisuhdevalmentaja.

Aiheesta kiinnostuneille löytyy linkin takaa ohjeet, miten osallistua sidontawebinaariin.

Sidontawebinaarin linkki:

Lue myös

X