Havaintoja parisuhteesta

”Siis menikö noi kaikki tonne samaan aikaan?”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Minua alkoi jopa hieman huvittaa lukea ihmisten asenteita sekasaunomisesta. Sauna kun on tyypillisesti erittäin epäseksuaalisena pidetty paikka. Ei kai ketään haittaa vastakkaisen sukupuolen alastomuus saunassa? Sitten muistin entisen mieheni.

Ennen suhdettamme hän saunoi muiden kanssa sekasaunassa. Meidän suhteen alettua hän yhtäkkiä koki etteivät muut naiset saaneet nähdä häntä alasti. Minä en tällaista rajausta tehnyt ja en ollut tietoinenkaan asiasta ennenkuin mieheni ilmestyi saunomisen jälkeen todella vihaisena luokseni. Ihmiset, joiden kanssa hän oli ennenkin saunonut sekasaunassa, olivat ilmestyneet hänen seuraansa saunaan. Kukaan ei ollut tiennyt, että yhtäkkiä naiset eivät olleetkaan sallittuja sinne. Ilmeisesti hän ei heille asiasta edes sanonut. Kiukutteli vain minulle, koska oli mielestään toiminut minua kohtaan väärin. Minua asia ei tosin haitannut ollenkaan ja tuntui epäreilulta, että hän purki tuossa tilanteessa vihansa minuun.

Päinvastainen kokemus taas löytyy kaveriporukastani, kun olimme porukoillani viettämässä viikonloppua. Minä en jaksanut saunaan ja muut päättivät mennä sekasaunaan, kun kaikki mahtuivat sinne kerralla. ”Siis menikö noi kaikki tonne samaan aikaan?” kysyi äitini kun huomasi minut yksin keittiössä. Joo. Ok. Ja sitten elämä jatkui normaalisti. Saunassa ei tapahtunut edes mitään pienimuotoisia orgioita.”

X