Havaintoja parisuhteesta

Silkka ideologinen valinta

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Se on silkka poliittinen valinta. Vaikka sitä yrittäisi kuorruttaa millä tahansa korulauseilla. Kun jopa Taloussanomissa kirjoitetaan kulmalla, että hallitus on siirtämässä varoja heikosti toimeentulevilta hyväosaisille.

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti on huomauttanut hallitusta sosiaaliturvan leikkausten vaikutusarvioinneista. Että lakeja runnotaan läpi aivan liian nopealla aikataululla ilman arvointeja. Kiire on kova, koska heikennykset pitää saada eduskunnan käsiteltäväksi lokakuun alussa, jotta leikkaukset voidaan pistää täytäntöön jo vuoden alussa.

Eihän tässä enää ole kyse pakosta. Tässä on kyse ideologisesta valinnasta ja politiikasta. Kaikki pitää tehdä nopeasti. Sillä ei tunnu olevan väliä, että mitkä ovat leikkausten vaikutukset. Koska sitäkään ei ole oikeuskanslerin mukaan selvitetty, että kuinka moni asumistukileikkuriin joutuva ihminen siirtyy toimeentulotuen piiriin.

Se on jo selvä, että ensi vuonna meillä on huomattava määrä enemmän palkkatyötä tekeviä ihmisiä toimeentulotuen piirissä kuin tänä vuonna. Sekin on selvää, että hallitus päätöksellään tekee osa-aikatyöstä kannattamatonta ottaa vastaan johtuen suojaosan poistamisesta. Siitäkin on asiantuntijoiden kautta hallitukselle sanottu. Turhaan.

Olemme siis tilanteessa, jossa päätöksiä tehdään asiantuntijoita kuulematta ideologia edellä. Olemme tilanteessa, jossa päätösten vaikutuksia ei arvioida, vaan päätökset tehdään mahdollisimman nopeasti, jotta ne saataisiin käytäntöön mahdollisimman nopeasti.

Tätä kaikkea voisi pitää suurena vitsinä, vaan vitsien pitäisi naurattaa.

X