Havaintoja parisuhteesta

”Sukulaismies kertoi minulle että olen seksuaalinen kapine jota yksi mies ei riitä tyydyttämään”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta
”Pyysit juttuja ahdistelusta. Voisin kirjoittaa niistä kirjan, joten en edes tiedä mistä aloittaa. Olen todella tyrmistynyt siitä, kuinka vähän maailma muuttuu tässä suhteessa ainakin. Se avasi myös omia vanhoja haavoja ja siksi pikkuavautuminen.
Edelleen nainen on objekti ja jos naisen sana miehen sanaa vastaan on ollut kautta aikain heikoilla, niin jopa 9 naisen sanan yhden miehen sanaa vastaan, on nyt todettu olevan vaan riittämätön. Onhan toisella puolella luomakunnan kruunu – valkoinen heteromies, vieläpä korkeassa asemassa oleva.

Etenkin nuoruuteni päivinä sain koko ajan olla varuillaan ja väistellä poikia ja miehiä, jotka katsoivat oikeudekseen käydä käsiksi tai huudella perään ”vau mitkä tissit”. Koulusta piti lähteä juosten, ettei jäänyt tuulikaapissa poikien kopeloitavaksi. Autokoulussa ajo-opettaja oli paikkakunnalla tunnettu tyttöoppilaiden ahdistelusta. Ajatti jonnekin syrjemmälle, eikä matkaa saanut jatkaa ennen kuin antoi limanuljaskan pussata. Kun jonkun äiti sitten otti asiasta yhteyttä autokouluun, seuraava ajotunti alkoi kuulustelulla ”Et kai sä ole puhunut, ei kai se ollut sun äiti?!”. Ei en ollut puhunut, miksi, en tiedä! Joku rohkea toinen oli.

Aikuisena mieleenpainuvin kokemus oli mieheni sukulaismies, joka sukujuhlissa vei sivuun ja tarjosi palveluitaan. Olin kuulemma niin kuuma pakkaus ja selvästi seksuaalisesti sellainen kapine, ettei yksi mies voinut minua tyydyttää. Tätäkin salailin turhaan vuosia. Mies ihmetteli kun en halunnut mennä ko. tyypin luo kylään. Lopulta kerroin miehellenikin.
Moni ei kerro kenellekään. Miksi? Koska sinua ei uskota tai pahempi vielä, syyllistetään. *Jotain sä varmaan teit, että näin kävi”. En tehnyt! Synnyin naiseksi ja sillä perusteella olen ollut aina vapaata riistaa p….pää miehille.
Nyt reilut puolivuosikymmentä eläneenä tunnen toivottomuutta siitä, että edelleen tytöt ja naiset saavat olla varuillaan. Saalistusmetodit ovat vain muuttuneet ja paha kyllä, ehkä vielä aiempaa vaarallisemmiksi. En yritä edes peitellä sitä halveksunnan ja vihan määrää, mitä tunnen niitä miehiä kohtaan, jotka eivät vaan koskaan ole kasvaneet ihmisinä ja jatkavat näiden epäterveiden perinteiden ylläpitämistä. Samalla mietin, että jos naisten asema on vieläkin Suomessa tällä tasolla, ei ole ihme että rasismi ja seksuaalisten vähemmistöjenkin osalta asiat on rempallaan.”

Lue myös

X