Havaintoja parisuhteesta

Terveyskeskukset kannustavat ihmisiä sairastamaan enemmän

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Tiesittekö, että terveyskeskukset kannustavat ihmisiä sairastamaan enemmän?

Niin, aivan. Kyseessä olisi järjetön väite. Aivan samalla logiikalla kuin moni varsinkin konservatiivisessa kulmassa ajattelee, että huumeiden käyttöhuoneet lisäisivät huumeiden käyttämistä.

Sitä ei oikein tiedä, että miten päin olisi, kun kuulee saman ihmisen olevan syvästi huolissaan kaupunkimaisemasta löytyvistä käytetyistä huumeruiskuista ja samaan aikaan hän syvästi vastustaa turvallisia ja valvottuja käyttöhuoneita, joista piikit eivät leviäisi ulos.

Argumenttina vastustajat käyttävät, että käyttöhuoneet lisäävät huumeiden käyttämistä. Tämä on järjetön argumentti. Kuuluvatko vastustajat mahdollisesti itse siihen ryhmään, jotka samantien alkaisivat käyttää kovia huumeita, kun niiden käyttöön avattaisiin käyttöhuoneita? Vai kenestä he puhuvat?

No, logiikka ei ole usein monen päättävässä asemassakaan olevan vahvinta osaamista. Huumeiden käyttöhuoneet olisivat humaania politiikkaa, jossa huumeidenkäyttö nähtäisiin riippuvuussairautena kuin esimerkiksi alkoholismi. Tässä on vain yksi mutta, nimittäin se humanismi. Se ei kuulu tämän hallituksen työkalupakkiin missään asiassa.

X