Ihmissuhteet

Vastaatko tekstiviestiin OK tai Ok…? Tällaisen signaalin vastauksesi kirjoitusasu antaa

Kun seuraavan kerran kuittaat jonkin asian olevan OK WhatsAppissa tai tekstiviestillä, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota isoihin ja pieniin kirjaimiin sekä mahdollisiin välimerkkeihin. Saatat muuten viestittää tajuamattasi jotain sellaista, mikä ei ollut aikomuksesi.
13.9.2016 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: iStock

Piste kertoo halusta päättää keskustelu ja kolme pistettä muuttaa koko kuittauksen sisällön. Mitä ihmettä? Annan toimituksessa on huomattu, että enää edes OK-viestien tulkitsemiseen ei riitä pelkkä kielipää.

Tätä erilaiset tavat kirjoittaa OK viestivät:

Ok

Perinteinen, rento kuittaus. Luultavasti ensimmäinen kirjain on isolla, koska se tuli isolla automaattisesti. Sillä ei nimittäin ole mitään väliä! Pelkkä ok ilman isoa kirjainta on aivan yhtä kelpo ja neutraali. Koska perässä ei ole pistettä, viestit, että asia todella on puolestasi okei ja keskustelu voi jatkua.

Ok.

Piste kuittauksen perässä kertoo, että et halua jatkaa keskustelua. Siksi tällainen viesti tulkitaan usein töykeäksi tai merkiksi ärtymyksestä.

Ok…

Kolme pistettä viestin lopussa merkitsee kyseenalaistamista tai kummastusta. Kolmeen pisteeseen päättyvä vastauksesi ei ole enää neutraali okei vaan enemmänkin kulmat koholla ja silmiä pyöritellen lausuttu jaahas. Vastaanottajalle tulee luultavasti tarve selittää ehdotuksensa tai asiansa tarkemmin.

OK

Isot kirjaimet tarkoittavat samaa asiaa kuin huutomerkki – eli HUUTAMISTA. Jos laitat perään vielä pisteen, on selvää, että haluat vastauksellasi osoittaa syvää ärtymistä tai suuttumista. Lisäksi haluat tehdä selväksi, että et jaksa enää viestitellä kyseisestä asiasta. Jos kyseessä on vanhempi henkilö, isot kirjaimet eivät herätä näin vahvoja tunteita; on ihan normaalia saada isoäidiltä tai -isältä pitkäkin isoilla kirjaimilla kirjoitettu viesti.

Pelkkä k

Jos vastauksesi on pelkkä k, olet trendikäs ja nuorekas. Miksi kirjoittaa kaksi kirjainta, kun yhden kirjoittaminen on niin paljon nopeampaa?

Lue myös:

Etkö ymmärrä, mitä nuoriso puhuu? Tutustu teini-suomi-sanakirjaan!

Mitä vastata sukulaisten esittämiin kiusallisiin kysymyksiin? Toimi näin

Oletko nuuskija? Lue, milloin uteliaisuus menee liian pitkälle!

Lue myös

Suosittelemme