Julkkikset

Anoreksiasta toipunut TTK-tähtioppilas Lotta Näkyvä: ”Suorittaminen on elämäni vitsaus”

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvän (o.s. Hintsa) kilpailuhenkisyys ja suorittajaluonne ovat teini-iässä ajaneet hänet anoreksian syövereihin. Nyt Lotta osaa jo tunnistaa liian suorittamisen vaaranpaikat ja lähtee Tanssii tähtien kanssa -kilpailuunkin hyvillä mielin. – Kun ikää tulee lisää, sitä vähän rentoutuu, Lotta pohtii.
16.8.2018 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Pekka Mustonen

Miss Suomena tunnettu Lotta Näkyvä (o.s. Hintsa), 29, on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelman 11. tuotantokaudella. Hänet nähdään myös Selviytyjät Suomi -ohjelman 2. tuotantokaudella.

Lotta on kilpailuhenkinen suorittaja

Lotta Näkyvä on kilpailuhenkinen suorittaja, mikä on varmasti hänelle eduksi TTK:n ja Selviytyjät Suomi -ohjelman kaltaisissa formaateissa. Toisaalta kilpailuhenkisyys ja suorittaminen ovat aiemmin tuoneet Lotalle myös ongelmia elämään.

Esimerkiksi yläasteella Lotta halusi laihtua enemmän kuin muut luokkansa tytöt. Viattomana alkaneen painonpudotuksen seurauksena oli anoreksia, josta Lotta on sittemmin toipunut.

Lotta on sairautensa jälkeen opetellut olemaan armollisempi itselleen ja tunnistamaan liiallisuuksiin menevän suorittamisen. Vuodet ovat tehneet Lotalle hyvää.

– Suorittaminen on elämäni vitsaus. Mutta kun ikää tulee lisää, sitä vähän rentoutuu, Lotta kuvailee.

Ei kilpailua hampaat irvessä

Vaikka Lotta on edelleen kilpailuhenkinen suorittaja, osaa hän nykyään tunnistaa vaaranpaikat paremmin kuin ennen.

– Tajuan, jos alan mennä liian hampaat irvessä, Lotta kuvailee.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan Lotta lähtee mukaan intoa puhkuen. Lotan tanssiopettaja Mikko Ahti aikoo olla Lotan henkisenä tukena koko ohjelman ajan.

– Ohjelman aikana oppii armolliseksi itselleen. Tietyt asiat ehtii oppia ja tiettyjä ei ehdi. Se pitää hyväksyä. Meidän valmentajien tehtävänä on muistuttaa tähtioppilaita realiteeteista. Tietenkin tähtioppilaat haluaisivat oppia kaiken mahdollisen, mutta ohjelma tehdään niin lyhyessä ajassa, että kaiken oppiminen ei ole mahdollista, Mikko sanoo.

– Minulla on sataprosenttinen luotto Mikkoon, Lotta toteaa.

Tanssii tähtien kanssa MTV3-kanavalla 16.9. alkaen.