Julkkikset

Tätä on Käärijän posketon fanitus maailmalla – ”Lensin USA:sta tapaamaan sinua, ja se oli elämäni paras päätös”

Käärijä on saavuttanut faneja eri puolilta maailmaa. Juuri Euroopan-kiertueensa päättänyttä artistia tultiin katsomaan joukolla Yhdysvalloista asti.

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
Tommi Tuomi

Käärijä on lähes kiistatta Linnan odotetuin vieras.

Käärijä on saavuttanut faneja eri puolilta maailmaa. Juuri Euroopan-kiertueensa päättänyttä artistia tultiin katsomaan joukolla Yhdysvalloista asti.

Suomea Euroviisuissa edustanut Käärijä päätti tällä viikolla Euroopan-kiertueensa Lontooseen. Instagramissa Käärijä kiittää kiertueesta kuvasarjan kanssa. Julkaisu on kerännyt kymmeniltä tuhansilta sydämiä, kiitoksia ja kehuja. Kiertueen keikkoja luonnehditaan englanninkielisissä kommenteissa uskomattomiksi, energisiksi ja unohtumattomiksi.

Käärijällä riittää yleisöä myös Euroopan ulkopuolella – fanit kertovat kommenteissa saapuneensa keikoille eri puolilta maailmaa. Useasta kommentista käy ilmi, että faneja on lentänyt Eurooppaan Yhdysvalloista.

”Jere, oli täysin sen arvoista matkustaa aina Yhdysvalloista asti nähdäkseni sinut Dublinissa. Yksi parhaista konserteista, joissa olen koskaan ollut”, hehkuttaa eräs kommentoija.

”Lensin USA:sta tapaamaan sinua Lontooseen, ja se oli elämäni paras päätös”, kommentoi toinen.

”Kiitos sinulle ja tiimillesi tästä kiertueesta, matka Barcelonasta Tukholmaan oli enemmän kuin sen arvoinen ja tekisimme sen miljoona kertaa uudestaan, Espanja rakastaa sinua niin paljon”, kirjoitti kolmas fani.

Kommenteista päätellen muutama tosifani oli ehtinyt käydä kiertueen aikana useammalla keikalla:

”Kiitos! Kaksi keikkaa, joilla kävin, olivat parhaita koskaan kokemiani. En todellakaan malta odottaa, että näemme sinut uudelleen, heti kun tunnet olevasi valmis jälleen kiertueelle Eurooppaan”, kirjoitti eräs kommentoija.

Kommenteissa Käärijää toivotaan Puolaan, Sloveniaan ja Espanjaan. Moni fani lupaa tulla moikkaamaan Käärijää myös Suomeen.

Käärijän Euroopan-kiertue alkoi Tukholmasta ja päättyi Lontooseen. 1,5 viikon kiertueella Käärijä esiintyi myös Virossa Tallinnassa, Saksassa Berliinissä ja Münchenissä, Belgiassa Antwerpenissä, Skotlannissa Glasgowssa sekä Irlannissa Dublinissa.

Euroviisuhuuma levisi Yhdysvaltoihin – miten?

Euroopan ulkopuolella Euroviisut ovat suuri ilmiö Australiassa. Maa on osallistunut kilpailuun vuodesta 2015. Käärijän faneista päätellen euroviisuhuuma on alkanut levitä myös Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltalaiset saivat versionsa Euroviisuista viime vuonna, kun American Song Contestissa 56 osallistujaa kilpaili parhaan kappaleen tittelistä. Kilpailijat edustivat kaikkia 50 osavaltiota, viittä territoriota sekä pääkaupunki Washington D.C.:tä. Voittajaksi valittiin katsojien sekä ammattilaisraadin äänillä oklahomalainen AleXa.

Kilpailu sai nostetta superkuuluisilla juontajillaan räppäri Snoop Doggilla ja laulaja Kelly Clarksonilla. Suomessa ohjelman saattoi katsoa Yleltä.

Moni Käärijä-huumaa elänyt suomalainenkaan ei välttynyt keväällä sosiaalisessa mediassa, etenkin Youtubessa, suosituilta reaktiovideoilta. Videoilla ihmiset eri puolilta maailmaa ovat innostuneet katsomaan Euroviisuja ja kuvaamaan samalla reaktioitaan esityksiin. Pohjoisamerikkalaiset vaikuttajat olivat tehneet niitä pitkän liudan. Satoja tuhansia katsojia keränneet videot ovat omalta osaltaan levittäneet Euroviisujen ja Käärijän ilosanomaa.

X