Julkkikset

Seura: ”Ai sä oot noin lyhyt”, saatetaan Käärijälle todeta – Jere Pöyhönen: ”Vaikka 170 on lyhyt mieheksi, kyllä sillä pärjää”

Suomen viisufinaaliin siivittänyt Käärijä eli Jere Pöyhönen kertoo uusimmassa Seura-lehdessä, että hän on aina uskonut itseensä ja omaan juttuunsa. Nuorena koettu kyykytys pituudesta nostatti miehessä uhoa.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Chloe Hashemi / Yle

Käärijä eli Jere Pöyhönen nähdään Euroviisujen finaalissa 13.5.

Suomen viisufinaaliin siivittänyt Käärijä eli Jere Pöyhönen kertoo uusimmassa Seura-lehdessä, että hän on aina uskonut itseensä ja omaan juttuunsa. Nuorena koettu kyykytys pituudesta nostatti miehessä uhoa.

”Mä oon aina tiennyt, että Käärijässä on jotain, mikä voisi iskeä koko kansaan”, Jere Pöyhönen sanoo tuoreen Seura-lehden haastattelussa.

Hän kertoo lehdessä arvauksen siitä, mikä se jokin on.

”Mä veikkaan, että se juttu on ihan vaan minä. Jotkut on kysyneet, että miltä tuntuu, kun oma musiikki on aiheuttanut tämmöisen ilmiön. Mutta ei se oo ainoastaan musiikki, vaan kaikki tää, mun kasvot, mun eleet, kaikki.”

Pöyhönen kertoo Seuralle olevansa hassuttelija ja rääväsuu, mutta toisaalta hyvin kiltti ihminen.

”Silti mä oon suojellut omaa reviiriä ja pitänyt oman puoleni asioissa. Mä en oo ikinä tykännyt, että mua käsketään tai mulle sanotaan, mitä mun pitää elämässä tehdä, oli se sitten työpaikalla tai kotona. Mä veikkaan, että se tulee jostain sieltä, että sua on joskus kyykytetty, tiettyjen syiden takia.”

Lehdessä paljastetaan, että tietyt syyt liittyvät Jere Pöyhösen pituuteen. Hänet tiputettiin kerran C-junioreiden jääkiekkojoukkueesta, koska hän oli ”kuulemma liian lyhyt pelaaja”. Se nostatti miehessä uhoa.

”On se tietynlainen uho aina ollut mussa. Mutta ehkä siinä on semmosta ollut, kun oot vähän lyhyempi kuin muut, että sun täytyy tehdä jotain muuta, että oot isompi kuin muut.”

Joku saattaa edelleen tavatessa sanoa, että ”ai sä oot noin lyhyt”, mutta Jere ei itse ajattele asiaa juurikaan.

”Vaikka 170 on lyhyt mieheksi, kyllä sillä pärjää. Pääsen Lintsin laitteisiin kumminkin.”

Lue Käärijän koko haastattelu Seuran verkosta tai uusimmasta Seura-lehdestä, numerosta 19/2023!

X