Kuningasperhe Drottningholmin linnassa vuonna 1984.

Tätä et vielä tiennyt Ruotsin kuninkaallisista – 5 yllättävää faktaa

Kuka oli tennispelaaja Mr. G, entä mistä oppimisvaikeudesta kuningasperheen jäsenet ovat kärsineet? Listasimme viisi kiinnostavaa asiaa, joita et Ruotsin kuninkaallisista vielä välttämättä tiennyt.

1. Kuninkaalliset ovat käyttäneet salanimiä

Jos prinsessa osallistuisi ratsastuskilpailuihin, siitä seuraisi varmasti kauhea hässäkkä. Näin lienevät kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia aikoinaan ajatelleet.

Prinsessa Madeleine harrasti nuorena kilparatsastusta, muttei suinkaan osallistunut kilpailuihin omalla nimellään. Madeleine Thérèse Amelie Josephinen sijaan kilpailuissa ratsasti muuan Anna Svensson.

Myös kuningas Kustaa V käytti aikoinaan salanimeä kilpaillessaan tenniksessä. Hän edusti Ruotsia kansainvälisissä tenniskilpailuissa nimellä Mr. G.

3. Lukihäiriö kulkee suvussa

Kuningas Kaarle Kustaalla, kruununprinsessa Victorialla ja prinssi Carl Philipillä on kaikilla lukihäiriö. On kerrottu, että Victoria aloitti lukihäiriönsä vuoksi koulupäivänsä aina puoli tuntia ennen muita.

Carl Philip on puhunut viime vuosina julkisuudessa avoimesti lukihäiriöstään ja sen aiheuttamista vaikeuksista. Prinssi toimii nykyisin Ruotsin dysleksialiiton suojelijana.

2. Ruotsin kuninkaallisista löytyy kilpaurheilijoita

Kaarle Kustaan isä Kustaa Aadolf kilpaili aikoinaan ammattilaistasolla sekä miekkailussa, ammunnassa, yleisurheilussa että ratsastuksessa. Hän oli mukana Ruotsin ratsastusmaajoukkueessa Berliinin olympialaisissa vuonna 1936.

Kilpaurheilijoita löytyy kuningasperheestä edelleen. Carl Philip ajaa kilpaa Scandinavian Touring Car Championship -rallissa.

Urheilu on myös saattanut kuninkaallisia yhteen. Kaarle Kustaa ja Silvia tapasivat toisensa Münchenin olympialaisissa vuonna 1972.

4. Sukupuusta löytyy suomalaissyntyinen jäsen

Ruotsin kuninkaallisten sukupuusta löytyy suomalaisia sukujuuria omaava henkilö. Kustaa V:n veljen, prinssi Oscarin vaimo Ebba Munck (1858–1946) oli suomalaisen Munck af Fulkila -aatelissuvun jäsen.

5. Kuninkaallisilla on huiman pitkiä nimiä

Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoisen koko nimi, Alexander Erik Hubertus Bertil, saattaa kuulostaa pitkältä, mutta se ei ole mitään verrattuna Kaarle Kustaan Birgitta-siskon edesmenneen miehen nimeen.

Maaliskuussa 2016 83-vuotiaana menehtynyt Hohenzollern-Sigmaringenin prinssi oli nimeltään Johann Georg Carl Leopold Eitel-Friedrich Meinrad Maria Hubertus Michael.

Lähteet: Expedia, Kungahuset

Lue myös:

Ketkä kuninkaallisista ovat sukua keskenään? Tutustu yllättävään sukupuuhun

Kaarle Kustaa 70 vuotta – Muistatko vielä nämä kriisit ja skandaalit?

Prinsessa Victorialla jo älytön määrä kummilapsia – Arvaisitko, monta?

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Olipa Silvia kaunis tuossakin kuvassa! Olisi vaan antanut itselleen luvan vanheta luonnollisesti. Hyvä kroppa ja sääret hänellä on edelleen.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *