Kalastajan vaimo

Sunnuntailenkki ja korjaus neuleohjeeseen

Teksti:
Johanna Alvestad

Sunnuntailenkki ja korjaus neuleohjeeseen

Olemme olleet aivan liian vähän ulkona tänä syksynä. Kaikki aika on mennyt uudessa kodissa; osittain vähän rakastuneena uuteen taloon – osittain ihan remontin pakottamina. Sunnuntailenkitkin ovat jääneet aivan liian vähille.
Hei ja heti kun muistan; korjaus ed. postauksen neuleliiviin. Muistin nopeasti ohjeen tehtyäni, että kavensin silmukoita aika paljon enemmän kuin ohjeessa sanotaan. Suunnitelmani oli kaventaa kuten ohje, mutta se ei toiminut niin hyvin, joten kavensin reilummalla kädellä. Siis joustinneuleiden jälkeen, kun alat neulomaan kaksinkertaisella langalla, kavenna koko ajan kaksi silmukkaa yhteen. Silmukkamäärä siis puolittuu. Eikä kuten ohjeessa sanotaan 1 oikein, kaksi yhteen, 1 oikein jne. Se oli mun suunnitelma, mutta huomasin myöhemmin, että silmukkamäärän voi hyvin puolittaa kun siirtyy tuplalankaan.
Pahoittelen!
Kameralla oli muuten älyttömästi hienoja kuvia lenkin jälkeen. En tiedä miten nämä valikoituivat; joku toinen olisi varmasti valinnut ihan toisin. Viihdyimme lenkillä varmaan kolme tuntia. Vauhti ei päätä huimaa, mutta maasto on koko ajan sen verran haastavaa, että pieni hiki pysyy päällä. Kovalla vauhdilla tossa maastossa todennäköisesti nyrjäyttäisi nilkan tai pyörähtäisi mereen. Mitään polkua tai tasaista kalliota kun ei juurikaan ole.
Vauhdista viis, yksi on varmaa. Liikunta ei koskaan kaduta eikä koskaan ole haitaksi. Samoin raitis ilma ja aurinko tähän vuodenaikaan; niitä ei voi saada liikaa. Joten ylös ja ulos aina kun voit. Muutenkin luulen, että elämäänsä tyytyväisten ja elämässään menestyiden ihmisten (enkä tarkoita nyt mitenkään rahaa tai varakkutta) on tekeminen. Se, että viitsii tehdä. Että viitsii laittaa kunnon kotiruokaa, viitsii pilkkoa niitä vihanneksia eikä vain laita valmisruokapakettia uuniin. Että viitsii nostaa pehvansa siitä sohvalta ja puhelimesta ja lähteä ulos. Että viitsii kävellä vähän kauniimman lenkin kuin suoraan ovelta; ehkä tekee jopa eväät ja repun mukaan. Korjaa sen rikkinäisen oven. Opettelee, jollei osaa.
Joten, tehdään uudella viikolla jotain, mikä tuo iloa ja hyvää mieltä. Yritetään viitsiä valita tekeminen vähän useammin kuin löhöily. 😉
X