kalastajan vaimo

Syysloma alkoi sunnuntaina

Teksti: Johanna Alvestad

Mulla oli sunnuntaiaamuna kello kahdeksan aikaan kahvikuppi kädessä. Talo oli hiljainen, nuoriso nukkui ja metsästyskausi alkanut, joten Olav oli pakannut tavaransa metsälle. Lähetin sohvalta viestin Hildelle, että lähdettäiskö lenkille. Tuleeko se mun ja Lumin mukaan. Sunnuntaiaamu heräili just sellaisena syskyisen raikkaana mistä lokakuussa voi haaveilla.

Laitoin saunaan puita varmuuden vuoksi. Jos Hilde lähtisi lenkille, maistuisi sille varmasti myös sauna.

Hilde lähti. Pakkasimme tavarat ja kuljimme auringonpaisteessa metsän raikkaassa kosteudessa. Posket punaisina ja selät vähän märkinä. Lounastimme huipulla.

Palasimme kotiin yhden aikaan ja saimme vieraaksi vielä yhden ystävän. Saunoimme muutaman tunnin, mietimme että ihan kuin kesä.

Pieni aamulenkki kahdeksan aikaan aamulla muuttui työpäivän mittaiseksi hyvinvointihommaksi. Yhtäkkiä ihan tavallisena sunnuntaina. Ja kun me olimme saunoneet tarpeeksi, otti Aino kavereineen meidän paikat.

Kaikki tällaiset jutut jotka vain tapahtuvat, ovat usein ihan parhautta. Ilman suunnitelmaa, ilman odotuksia. Hyvä fiilis ja energia tulee yhtäkkiä bonuksena.

Lumi oli niin väsynyt illalla. Sitä sai siirtää ihan mihin vain nukkumaan.

Ja mun syysloma alkoi sunnuntaina. Isolla annoksella hyvää energiaa. <3

 

Lue myös

X