Kalastajan vaimo

Tasapainoilua

Teksti:
Johanna Alvestad
Teimme pienen mökkiretken, kuten mainitsin. Tasapainoilua luonnon ja luksuksen välillä. Tai eipä niiden välillä juuri tarvitse tasapainoilla, nehän sulautuvat tai jopa kuuluvat yhteen. Pieniin lasimökkeihin Hilden porukan kanssa. Alueella oli viisi samanmoista mökkiä kuohuvan kosken varrella (vain yksi jalkapallo joutui koskeen) ja kiipeilypuisto vieressä niin että ziplinet suhahtelivat ohi ja kosken yli.
En ole ihan ajan tasalla Suomen vastaavista puistoista, mutta Norjassa on kiipeilypuistoketju nimeltään Høyt & Lavt, jota voin suositella lämpimästi kun rajoja pääsee ylittämään (tulkaa ihmeessä :)). Siis oikeasti aikuisillekin vaativia ratoja; en tiedä olisinko pystynyt tekemään niitä vaikeimpia, en yrittänyt. Korkeita paikkoja ei voi pelätä, sillä täällä kiivetään helposti aika korkeisiin mastoihin, liutaan pitkiä pitkiä ziplineja ja tasapainoillaan aika huterilla poluilla. Voin sanoa että valokuvaus unohtui siellä, missä polvet tutisivat ja pari kuvaa kykenin helpoista paikoista ottamaan. En tiedä kummalle radat ovat vaativampia; lapsille vai aikuisille. Meidän porukan kaikki 8-14 vuotiaat menivät varmasti helpommin kuin minä.
Mutta loistovaihtoehto tavalliselle huvipuistolle; täällä saa käyttää kroppaa ja päätä vähän enemmän (eikä mitenkään kalliimpi kuin päivä muussakaan huvipuistossa, kolmisen kymppiä).
Ja jos yöpyminen on tätä luokkaa, ovat jännitys ja rentoutus todella tasapainossa! Pulssi ja hartiat laskivat mökissä nollaan. Mahtava tunne herätä ihan luonnon keskellä. Kuten se aina on. Mutta tällaisessa mökissä hyvät yöunet ovat vielä taatummat ja suihkukin ihan vieressä.
Onko teillä jo paljon kesäsuunnitelmia? <3
X