Kauneus

Tiedätkö, mikä on Venus-merkkisi? Kokeile pukeutua sen mukaan!

Pidätkö värikkäistä vaatteista? Valitsetko mieluummin näyttävän kuin käytännönläheisen asun? Venus-merkilläsi voi olla osuutta asiaan.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
iStock

Uskotaan, että Venus-merkki kuvastaa rakkauden ohella myös ihmisen tyylitajua.

Pidätkö värikkäistä vaatteista? Valitsetko mieluummin näyttävän kuin käytännönläheisen asun? Venus-merkilläsi voi olla osuutta asiaan.

Astrologiassa uskotaan, että taivaankappaleet ja niiden sijainti määrittävät ihmisen persoonallisuutta ja suhtautumista elämän eri osa-alueisiin. Yksi näistä planeetoista on Venus.

Astrologiassa Venus on tunnetusti rakkauden planeetta. Yhtä lailla Venus kuitenkin symboloi teemoja, kuten rahaa, kauneutta ja taidetta.

Lue myös: Näin planeetat vaikuttavat horoskooppimerkkeihin

Syntymäkartassa Venus-planeetan sijainti kuvastaa, miten ihminen ilmaisee rakkautta ja tunteitaan, mutta myös luontaista karismaansa. Koska Venusta on pidetty estetiikan planeettana, merkin ajatellaan heijastuvan myös ihmisen tyylitajuun ja pukeutumiseen.  

Mikä olet Venus-merkiltäsi?

Venus-merkin sijainnin löydät omasta astrologisesta syntymäkartastasi. Ohjeet syntymäkartan tekoon löydät esimerkiksi Cafe Astrology -sivustolta. Kun olet selvittänyt Venus-merkkisi, voit lukea, kuinka planeetan paikka vaikuttaa siihen, millaisiin vaatteisiin tykkäät pukeutua.

Lue myös Kotiliesi.fi: Horoskooppimerkkisi ei ole se, mitä luulet – oletko käärmeenkantaja?

Venus oinaassa

Oinas on räiskyvä tulimerkki, ja sensuellissa Venuksessa merkki näkyy suurina tunteita, intohimona ja rakkautena kilpailla asiassa kuin asiassa. Venus-oinaat pukeutuvat mielellään käytännöllisesti ja ajattomasti, mutta eivät missään nimessä tylsästi. Jos Venuksesi on oinaassa, tyylistäsi löytyy aina jotain persoonallista ja leikkisää.

Venus härässä

Venus hallitsee härkää, ja onkin omimillaan tässä merkissä. Härät ovat määrätietoisia nautiskelijoita ja luksuksen rakastajia. Venus-härät valitsevat yllensä jotain tyylikästä, mutta mahdollisimman mukavaa.

Venus kaksosessa

Kaksonen on viestinnän planeetta Merkuriuksen hallitsema, ja merkki on luonnostaan utelias ja sosiaalisesti lahjakas. Venus-kaksoset tunnetaankin usein flirttailevasta käytöksestään. Pukeutujina Venus-kaksoset ovat rohkeita ja seikkailunhaluisia. He eivät pelkää pukeutua väreihin tai yhdistellä eri tyylejä.

Venus ravussa

Rapu on herkkä tunteilija, ja Venuksesi ollessa tässä merkissä nautit siitä, että saat viettää aikaa lähimmäistesi kanssa. Ravut rakastavat nostalgiaa, ja tämä heijastuu heidän pukeutumiseensa: ketjuliikkeiden sijasta rapu-Venus suosii vintage-kauppoja.

Venus leijonassa

Venus-leijonat ovat tosielämän romantikkoja. Ihmissuhteissa he palvovat kumppaniaan, mutta janoavat myös itse huomiota. Venus leijona pukee aina ylleen jotain silmiinpistävää: räikeitä värejä, isoja kuoseja ja näyttäviä siluetteja.

Venus neitsyessä

Pikkutarkka neitsyt lähestyy elämää pragmaattisesti ja analyyttisesti. Venuksen ollessa tässä merkissä ihminen ei näytä tunteitaan välttämättä kovin suurieleisesti. Vaatteissa Venus-neitsyt suosii eritoten käytännöllisyyttä ja ajattomuutta. Hänen tyyliä kuvaakin parhaiten sana klassinen.

Venus vaa’assa

Härän tavoin vaaka on Venuksen hallitsema merkki. Vaa’at ovatkin todellisia esteetikkoja, ja Venuksen sijaitessa tässä merkissä ihmisellä on synnynnäinen tyylitajun lahja. Esteetikkona vaaka pitää huolen siitä, että asu huokuu harmoniaa ja tasapainoa.

Venus skorpionissa

Skorpioneja kuvaillaan tyypillisesti mysteerisinä ja intensiivisinä, ja kuvaus sopii loistavasti myös Venus-skorpionin tyyliin. Jos Venuksesi on tässä merkissä, mustat ja tummanpuhuvat vaatteet ovat todennäköisesti sinun juttusi.

Venus jousimiehessä

Vapautta ja seikkailuja rakastava jousimies nauttii uuden oppimisesta ja tylsistyy helposti. Sanotaankin, että jousimiesten on yleensä vaikea pysyä paikoillaan yhdessä paikassa. Jousimiehen vaatekaapista luultavasti löytyvät reisitaskuhousut. Aktiiviset jousimiehet nimittäin viehättyvät sporttisesta estetiikasta ja tyylistä.

Venus kauriissa

Kauris on tunnollisesti työhön orientoituva, luonnollinen johtaja, joka asennoituu elämään jalat maassa -asenteella. Venus-kauris on uskollinen kumppani, mutta tunne-elämältään ajoittain vakava. Kaurista luonnehditaan vanhaksi sieluksi, joka näkyy hänen pukeutumisessaan. Venus-kauriit hurmaavat elegantilla tyylillään.

Venus vesimiehessä

Jos Venus-merkkisi sijaitsee vesimiehessä, luonteestasi löytyy kapinallisuutta. Sinulla on kykyä ajatella laatikon ulkopuolelta. Taito näkyy myös siinä, mitä puet yllesi. Et niinkään välitä tyylisäännöistä – asusi ovat kiinnostavia ja täynnä yllättäviä yksityiskohtia.

Venus kaloissa

Vesimerkkinä taiteelliset kalat ovat herkkiä ja tunteikkaita unelmoijia. Kaloille tyypillistä onkin uppoutua välillä omiin maailmoihinsa. Rakkauden planeetta Venus ja kalat ovatkin täydellinen yhdistelmä – luovana persoonana Venus-kala rakastaa kauneutta ja syviä tunteita. Hänen tyyliään kuvaa romantiikka ja satumaisuus.

Lähteet: Allure, Elle, InStyle, Style Magazine

X