Horoskooppimerkit

Kuumerkki kertoo syvimmistä tunteistamme – katso, miten kuumerkki vaikuttaa rakkauselämääsi

Kuumerkki on tärkeä astrologisen kartan elementti, joka kertoo tunteisiimme. Laske oma kuumerkkisi ja lue, miten kuu vaikuttaa rakkauselämääsi ja tapaasi toimia ihmissuhteissa.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Kuukauris etsii hengenheimolaista. Hän ei kaipaa irtosuhteita, mutta joskus rakkaushistoria voi olla kirjava etsinnän vuoksi.

Kuumerkki on tärkeä astrologisen kartan elementti, joka kertoo tunteisiimme. Laske oma kuumerkkisi ja lue, miten kuu vaikuttaa rakkauselämääsi ja tapaasi toimia ihmissuhteissa.

Kun puhutaan horoskooppimerkeistä, puhutaan yleensä aurinkomerkistä, joka määräytyy syntymäpäivän perusteella. Astrologisessa kartassamme on kuitenkin myös monia muita elementtejä, jotka vaikuttavat luonteeseemme. Yksi tärkeimmistä on kuumerkki.

Kuumerkki kertoo tunteista ja rakkauselämästä

Astrologiassa kuu liitetään romantiikkaan, herkkyyteen ja perheeseen. Kuumerkki kertoo paljon tunne-elämästämme. Millaisia olemme rakastuessamme? Mitkä ovat parhaat ja ärsyttävimmät piirteemme parisuhteessa? Kaipaammeko vapautta vai perhettä, turvaa vai seikkailua vai näiden jonkinlaista yhdistelmää?

Kuumerkkisi selvittämiseen tarvitset syntymäpäiväsi. Voit laskea kuumerkkisi esimerkiksi englanninkielisellä Astrocal-sivustolla tai suomenkielisellä Astro.fi-sivustolla.

Kun olet selvittänyt kuumerkkisi, lue alta, miten kuu vaikuttaa suhteisiisi ja tunne-elämääsi:

Oinas (21.3.–20.4.) syöksyy suin päin rakkauteen

Oinas kuumerkkinä tuo ihmisen tunne-elämään suoraviivaista intohimoa. Kuuoinas innostuu helposti. Jos hän kokee asian oikeaksi ja tärkeäksi, hän syöksyy pelotta haasteita päin. Rohkeus menee rakkaudessakin riskien punnitsemisen edelle.

Tämä kuumerkki tekee tulisen ihmisen elämästä vielä tempoilevampaa ja lyhytjännitteisempää. Jos ihmisen aurinkomerkki taas on rationaalinen härkä, neitsyt tai kauris, kuuoinas tuo persoonaan yllättäviä hurahduksia. Sama henkilö, joka paasaa sitoutumisen tärkeydestä, saattaa salamarakastua, jättää pitkäaikaisen puolisonsa ja karata uuden lemmittynsä kanssa ulkomaille.

Kuuoinas tuo tunne-elämään myös lyhytjännitteisyyttä. Ihminen voi räjähtää yllättäen turhautuessaan. Hän kuitenkin leppyy nopeasti eikä ymmärrä, miksi kumppani jää vatvomaan hänen ärähdyksiään. Seksi on kuuoinaalle elinehto. Kun hän saa purkaa tunteitaan fyysisesti, kuohunta pysyy kurissa.

Lue myös: Oinaan luonnehoroskooppi

Härkä (21.4.–20.5.) etsii sielunkumppania sohvalle

Härkä on sinnikäs maamerkki. Kuumerkkinä se tasoittaa ihmisen luonnetta. Vaikka ihminen olisi seikkailija, hän voi olla suhteessa yllättävän turvallisuushakuinen, jos hänen kuumerkkinsä on härkä. Härkä on myös sensuelli merkki, joka tuo persoonaan nautinnonhalua.

Kuuhärkä etsii usein sitä yhtä, luotettavaa ja romanttista rakkautta. Kumppania, jonka kainalossa voi nautiskella elokuvista, viinistä ja suklaasta. Härkä on aistillinen, ja tämä kuumerkki syventää ihmisen seksuaalisuutta. Vaikka ihminen olisi aurinkomerkiltään älyllinen ja viileä vesimies, härkä kuussa voi tehdä hänestä intohimoisen rakastajan ja lepertelijän.

Vaikka härkä ponnistelee tärkeiden tavoitteidensa eteen, hän osaa olla äärimmäisen laiska. Kotona voi syntyä kähinää siivoamisesta. Härkä on myös itsepäinen. Kuuhärkä kokee mielipiteensä muuttamisen nöyryyttäväksi ja jankuttaa loputtomasti omaa kantaansa. Kumppanin pitää olla diplomaatti tai päästää härän murinat toisesta korvasta ulos.

Lue myös: Härän luonnehoroskooppi

Kaksoset (21.5.–21.6.) flirttaa ja vetäytyy vuorotellen

Nokkeluus on kaksosten toinen nimi. Tämä kuumerkki tekee ihmisestä älyllisen ja verbaalisen, ajatusten tasolla eläjän. Hän on charmikas, hauska ja sanavalmis. Suhteen vieminen flirttailuvaiheesta eteenpäin voi kuitenkin olla vaikeaa.

Kaksoset elävät enemmän ideoiden kuin tekojen maailmassa. Ihminen, jonka kuumerkki on kaksoset, on loistava keskustelija. Sosiaalisuudestaan huolimatta hänen on vaikea näyttää rakkauttaan ja pelkojaan. Puhetta piisaa, mutta kaksosten todellinen minä voi jäädä mysteeriksi. Ihmiset ihastuvat häneen kuitenkin helposti, sillä kuukaksosten kanssa on hauskaa.

Kaksoskumppani kyllästyy nopeasti, joten virikkeitä on oltava. Suhde kuukaksosten kanssa on ihana seikkailu, mutta myös poukkoilua. Yhtenä päivänä hän on iloinen, toisena etäinen. Välillä hän ehdottelee mitä hurjimpia seksitemppuja, joita saattaa seurata yllättäen pitkä kuiva kausi, kun kuukaksoset tarvitsee omaa aikaa.

Lue myös: Kaksosten luonnehoroskooppi

Rapu (22.6.–22.7.) haluaa piiloutua rakkaansa kanssa pesään

Rapu on tunteellinen, feminiininen vesimerkki. Rapu kuumerkkinä tuo ihmisen tunne-elämään herkkyyttä ja arkuutta, mutta myös intohimoa. Rapu on omassa kolossaan viihtyvä olento, joka vetää rakkaansa tiukasti mukaansa aaltojen alle.

Kuurapu varjelee yksityisasioitaan. Hän ei laula rakastumistaan ympäri kyliä, vaan kirjoittelee lemmitylleen yksityisiä kirjeitä. Kuurapu nauttii romantiikasta, perheestään ja kotoilusta. Hän palvoo ja passaa rakastaan ja voi olla erittäin mustasukkainen tämän menoista. Pahimmillaan takertuminen synnyttää pahaa ristivetoa suhteeseen.

Hieman yllättäen rapu on myös johtava merkki. Tämä merkitsee luovuutta ja toimeliaisuutta. Yksityisessä universumissaan rapu puuhailee aktiivisesti. Hän tuunaa mielellään kotia, kokkaa ja uppoutuu taideprojekteihinsa. Kuuravun lähelle ei ole helppo päästä, mutta kun ovi aukeaa, sen takana on kiehtova taikamaailma.

Lue myös: Ravun luonnehoroskooppi

Leijona (23.7.–22.8.) imee huomiota kuin pesusieni

Leijona on viidakon kuningas. Kun kuumerkki on leijona, ihminen kaipaa valtavasti huomiota. Hänelle sopii parhaiten suhde, jossa toinen mukautuu rooliinsa palvelijana ja palvojana.

Kuuleijona on karismaattinen ja lämmin laumaihminen. Hän on hauskaa seuraa ja kuuma vällyjen välissä. Kun persoonassa on hitunenkin leijonaa, ihminen on tarvitseva. Täysin eri maailmasta oleva aurinkomerkki tasoittaa leijonan hedonismia, mutta huomion tarvetta se ei poista. Kuuleijona tarvitsee kuulijan, joka ottaa vastaan hänen tunteensa ja analysoi niitä.

Elämä viileän rationalistin kanssa on myrkkyä kuuleijonalle. Hän ei kestä sitä, että kaikki tunteet järkeistetään. Kuuleijona tarvitsee kumppanin, joka vihaa hänen kanssaan tyhmiä ihmisiä, lohduttaa ja valaa uskoa. Vastineeksi kuuleijona on lojaali. Hän puolustaa perhettään riidoista huolimatta.

Kun kuumerkki on leijona, ihminen kaipaa valtavasti huomiota. Hänelle sopii parhaiten suhde, jossa toinen mukautuu rooliinsa palvelijana ja palvojana.
Kun kuumerkki on leijona, ihminen kaipaa valtavasti huomiota. Hänelle sopii parhaiten suhde, jossa toinen mukautuu rooliinsa palvelijana ja palvojana.

Lue myös: Leijonan luonnehoroskooppi

Neitsyt (23.8.–22.9.) kuuntelee ja kontrolloi kultaansa

”Kuinka voin auttaa?” kysyy neitsyen perusolemus. Kuuneitsyt on parisuhteessa mukautuja, tukija, kuuntelija ja organisoija. Hän ei ole kaikkein karismaattisin persoona, mutta hurmurit eivät tulisi toimeen ilman häntä.

Neitsyt yrittää korjata sen, minkä muut rikkovat. Hän rakentaa yhteyksiä ihmisten välille ja korjaa katkenneita kommunikaatiokanavia. Tämä kuumerkki tasapainottaa aurinkomerkiltään tulisia ja tunteellisia persoonia. Vaikka kuuneitsyen kuori olisi räväkkä, ihmissuhteissaan hän on luotettava miellyttäjä.

Kuuneitsyen negatiiviinen puoli on kontrollointi. Hän haluaa pitää kaiken ohjaksissaan, myös parisuhteen ja perheen. Jos toinen ei mukaudu kuuneitsyen sääntöihin, hän heittäytyy marttyyriksi. Kuuneitsyt ei suostu puhumaan, vaan tuhahtelee ja korkeintaan luettelee, miten paljon hän on raatanut suhteen eteen saamatta kiitosta työstään.

Lue myös: Neitsyen luonnehoroskooppi

Vaaka (23.9.–22.10.) miellyttää sekä siippaa että anoppia

Vaaka kaipaa ihmissuhteisiinsa tasapainoa. Kuuvaaka on charmikas, sosiaalinen ja miellyttävä. Hän tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa, eikä tämän konsensushakuisen diplomaatin kanssa ole helppoa riidellä.

Vaikka vaaka ymmärtää niin rauhallisia kuin räjähtäviäkin persoonia, kuka tahansa ei kelpaa hänen kumppanikseen. Kuuvaaka etsii palapelin toista palaa, joka loksahtaa häneen saumattomasti. Hän uskoo rakkauteen, jossa kaksi on yhdessä jotain enemmän. Hänellä voi olla paljon pinnallista säätöä, mutta vakavaan suhteeseen hän ei sitoudu helposti.

Vaa’an harmoniankaipuu on parisuhteen helpotus ja taakka. Kuuvaaka rauhoittaa kumppaninsa kuohut, mutta vaa’asta itsestään ei saa irti juuta eikä jaata. Hän ymmärtää ärsyttävää anoppia ja puolison vaikeaa työkaveria. Kumppani taas toivoisi, että vaaka olisi  hänen puolellaan, eikä miellyttäisi ulkopuolisia.

Lue myös: Vaa’an luonnehoroskooppi

Skorpioni (23.10.–22.11.) on kuuma ja dramaattinen rakastaja

Skorpioni on tunteikas, suorastaan emootioissa vellova vesimerkki. Kuumerkkinä skorpioni tuo ihmisen tunne-elämään intohimoa ja dramatiikkaa. Rakkaus kuuskorpionin kanssa voi olla syvää ja pysyvää, mutta myös myrskyisää.

Skorpioni on synkkä ja vakava, mutta myös herkkä ja haavoittuva. Kumppanin pitää lunastaa kuuskorpionin luottamus ennen kuin hän on valmis suhteeseen. Kun side on solmittu, sitä ei hevillä rikota. Vaikeuksista huolimatta kuuskorpioni pitää rakkaastaan kiinni tukahduttavuuteen asti. Mutta jos suhde katkeaa, välirikko on yhtä totaalinen.

Skorpioni on erittäin seksuaalinen merkki, ja eroottisuus on läsnä myös kuumerkissä. Kuuskorpioni ei voi elää seksittömässä suhteessa, ja hänellä on vilkas, tuhma mielikuvitus. Hänen voi olla vaikea ymmärtää sitä, että toiset menettävät halunsa stressaantuneina tai masentuneina. Kuuskorpioni taas saa seksistä voimaa, kun maailma murjoo.

Lue myös: Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimies (23.11.–22.12.) saa kumppaninsa kukoistamaan

Kun jousimies on kuumerkki, ihminen on ikuinen etsijä, optimisti ja kyseenalaistaja. Hän hohtaa valoa, joka tarttuu myös muihin. Kuujousimiehellä on ainutlaatuinen taito saada kumppaninsa kukoistamaan.

Jousimies rakastaa vapautta. Hän suo sitä myös kumppanilleen, eikä hän kestä tiukkoja sääntöjä ja kyttäämistä. Suhde toimii, jos toinen on samanlainen oman tiensä kulkija. Jos taas kumppani kaipaa kotoilua ja turvaa, tiedossa on ongelmia. Kuujousimies voi ahdistua niin pahasti, että eräänä päivänä hän yksinkertaisesti katoaa.

Jousimies on suorasanainen, eikä hän pelkää väittelyä. Kuujousimies mittelee puolisonsa kanssa, sillä hän ei koe, että heidän pitäisi olla kaikesta samaa mieltä vain siksi, että he ovat suhteessa. Harmoniaa kaipaavat ihmiset eivät ymmärrä hänen vänkäystään. Jousimies on toisinaan myös tahditon möläyttelijä, mikä loukkaa herkkiä persoonia.

Lue myös: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauris (22.12.–19.1.) etsii syvällistä hengenheimolaista

Eiköhän mennä asiaan! Kauris on horoskooppimerkki, joka hoitaa hommat täsmällisesti. Kuukauris on parisuhteessaan jämpti ja luotettava. Hänen ansiostaan arki rullaa, eikä kummallekaan ole epäselvää, missä mennään.

Kunnianhimoinen kauris satsaa parisuhteeseen ja perheeseen. Tämä kuumerkki on rehellinen ja luotettava. Hän haluaa, että tärkeistä asioista sovitaan, ja sopimuksista pidetään kiinni. Kun kumppanilla on vaikeaa, kauris hoivaa häntä vaivojaan säästelemättä. Kuukauriilla on vaara uupua suhteessa, sillä hän voi kannatella toista liian paljon omilla harteillaan.

Kuukauris etsii hengenheimolaista. Hän ei kaipaa irtosuhteita, mutta joskus rakkaushistoria voi olla kirjava etsinnän vuoksi. Kun se oikea löytyy, kauris pitää hänestä kiinni. Vaikka monet kauriit ovat itsenäisiä, perheen perustettuaan he tekevät kaikkensa lastensa hyväksi. Tunteita he voivat kuitenkin pihtailla.

 Lue myös: Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimies (20.1.–19.2.) kaipaa suhteessakin vapautta

Vesimies on filosofinen, ajatusten tasolla operoiva horoskooppimerkki. Hän hyväksyy kumppaninsa erikoisuudet eikä yritä kahlita toista, mutta ei kestä, jos häntä painostetaan perustamaan perhe.

Vesimiehellä on tapana älyllistää asiat. Parisuhteessa tämä ilmenee siten, että kuuvesimies kertoo, mitä hän ajattelee asioista sen sijaan, että hän avautuisi tunteistaan. Omat ja kumppanin tunteet ovat vesimiehelle usein mysteeri, jonka edessä hän on avuton. Hän peittelee häkeltymistään olemalla viileä tai sarkastinen, ja tämä voi loukata herkkää kumppania.

Parasta on se, että elämä vesimiehen kanssa ei ole tylsää. Hän kokeilee mieluusti uusia asioita, myös makuuhuoneessa. Suhde kuuvesimiehen kanssa on kiehtova tutkimusmatka, joka laajentaa tajuntaa ja maailmankuvaa. Jos kumppani on muutosvastarintainen, vesimies ahdistuu. Hän muuttuu piikikkääksi ja pakenee ahdistavasta suhteesta, edes ajatuksiinsa.

Lue myös: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Kalat (20.2.–20.3.) hurmaa ja tekee hulluksi

Sukelletaan syvyyksiin! Kalat on intohimoinen ja intuitiivinen horoskooppimerkki. Kuukalat on hyvässä ja pahassa erittäin tunteellinen. Elämä hänen kanssaan on eroottista ja romanttista, mutta myös täynnä draamaa.

Kaloja ohjaavat tunteet, ei toiminta tai äly. Hän on sen vuoksi hurmaava, mutta myös raivostuttava. Kuukalat lajittelee ihmiset kivoihin ja tyhmiin kuin lapsi. Hän ei osaa perustella lokeroitaan, kunhan nyt tuntuu tältä. Kumppani on hänen silmissään yhtenä päivänä enkeli, mutta seuraavana päivänä kuukala räyhää, koska siipan toiminta tökkii.

Kalojen ihanin puoli on kupliva lapsekkuus. Vaikka molemmilla olisi paljon vuosia mittarissa, ja suhde olisi pitkä, kaloilla on pilkettä silmäkulmassa. Hän lirkuttaa ja flirttailee puolisolleen ja intoutuu hurjiin seksimaratoneihin. Moni jaksaa hänen oikutteluaan, koska hyvinä päivinä tämä kuumerkki on yksinkertaisesti ihana.

Lue myös: Kalojen luonnehoroskooppi

Lähteet: Astrocal, Astrostyle, Varjojen kirja

Juttua muokattu 9.1.2020 klo 14:57. Poistettu maininta, että kuumerkin laskemiseksi tarvittaisiin syntymäpäivän lisäksi tarkka syntymäaika.

X