Horoskooppimerkit

Horoskooppi: Leijona 23.7.-22.8.

Teksti:
Anna.fi

Leijona on antelias, luova, johtamiskykyinen, elinvoimainen, arvokas ja viisas. Leijona luo itse oman arvomaailmansa ja on avoimesti ylpeä itsestään.

Leijona on hyvin kunnianhimoinen ja synnynnäinen johtaja. Hän määrää ja ohjaa mielellään muiden toimintaa. Leijona on myös hyvin luova persoona. Niille, jotka osoittavat leijonalle kunnioitusta, hän on antelias ja hyväntahtoinen. Leijonan huonoihin puoliin kuuluu itsekkyys, joka voi helposti johtaa narsistisuuteen.

Leijonaihmiset eivät pelkää elämässä juuri mitään. he tarttuvat rohkeasti asioihin ja saavuttavat usein merkittävän aseman yhteiskunnassa. Koska he ovat älykkäitä, he saavuttavat usein menestyksensä ilman suurempia ponnistuksia.

Kaunis, seksikäs ja säteilevän energinen tähtikartan kuninkaallinen tietää oman arvonsa. Ylpeänä ja ylväänä leijona tahtoo erottua joukosta. Toimiminen taustajoukoissa ei kuulu leijonan kuvioihin, ja tiimityöskentelyyn hän kykenee vain silloin, kun saa olla tiimin johtaja. Leijonan varpaat ovat varsin herkät – niille ei kenenkään kannata tallata.

Luonne

Leijonalle maailma on näyttämö, jolla hän tahtoo loistaa pääosassa. Hän janoaa mainetta ja kunniaa – ja saavuttaakin yleisönsä jakamattoman suosion, olipa yleisönä sitten vaikka vain yksi ihminen. Kuitenkin leijonan elinehto on ihminen, joka uskoo häneen ja hänen unelmiinsa. Vaikka hän näyttää ulospäin itsevarmuuden perikuvalta, leijona on itse asiassa hyvin riippuvainen toisten ihmisten hyväksynnästä, rakkaudesta ja tunnustuksesta.

Sisäinen näyttämisen pakko tekee leijonasta myös hyvin vitaalisen ja elämää rakastavan ihmisen, jonka kanssa aika ei todellakaan käy pitkäksi. Päämäärätietoisena ja sinnikkäänä hänellä on myös kyky toteuttaa visionsa. Parantumaton keikari ja snobi hän kyllä tulee aina olemaan.

Leijonat ovat hyvin sosiaalisia. He tarvitsevat jatkuvasti ihmisiä ympärilleen. Leijona haluaa olla kaikessa mukana ja erityisesti näkyä joka paikassa: hän rakastaa toisten ihailua ja paistattelee mielellään parrasvaloissa aina, kun siihen tarjoutuu tilaisuus.

Leijonilla täytyy olla tietty määrä vastuksia elämässään, sillä vasta silloin he kokevat todella elävänsä. Liian helppo ja haasteeton elämä ei ole heitä varten.

Suuri ego voi näkyä negatiivisinakin ominaisuuksina. Ego voi olla niin suuri, ettei tahdo mahtua huoneeseen sisään, ellei se ole kartanon kokoinen. Leijona voi pahimmillaan olla itserakas komentelija tai koppava pöyhkeilijä, joka ei siedä pätkääkään kritiikkiä.

Leijonan tunne-elämä on aktiivista. Hän ei voi jäädä odottamaan unelmien prinssin tai prinsessan ilmestymistä tyhjästä, vaan varaa aikaa ja näkee vaivaa oikean kumppanin pyydystämiseksi. Elämä on jossain syvällä leijonan sisimmässä leikkiä ja peilailua – ja rakkauselämä on taatusti tärkeä osa tätä teerenpeliä. Rakkauden kokeminen taas on vakava asia sinänsä, se täyttää leijonan kokonaan ja saa hänet tuntemaan itsensä todella eheäksi. Leijona on syvällä sydämessään onneton, ellei hänen elämässään ole rakkautta. Rakkaus muuttaa leijonan paremmaksi ihmiseksi, jalostaa ja kuorii turhia kerroksia pois ja paljastaa aurinkoisen luonteen jaloimmat piirteet.

Leijonan ulospäinsuuntautuneen ja itsetietoisen kuoren alla on äärimmäisen herkkä sielu, joka haavoittuu helposti. Tämä herkkyys takaa sen, että leijona on lämminsydäminen ja pohjimmiltaan hyvää tarkoittava. Leijonat vaativat valtavasti huomiota ja hyväksyntää herkän sielunsa koossapitämiseksi, mutta jos näin käy hän maksaa ihailun takaisin olemalla intensiivinen ystävä.

Lue myös: Leijonan yleisimmät ongelmat ja ratkaisut niihin

Raha

Leijona on Eläinradan kuninkaallisena hyvin altis tuhlaamaan. Leijonat käyttävät yleensä rahansa itseensä ja elämästä nauttimiseen. He rakastavat kaikkea kiiltävää ja sisustavat kotinsa yleensä kalliilla ja mahtipontisilla, usein antiikkisilla, koriste-esineillä.

Leijona menestyy hyvin sijoitustoiminnassa, koska uskaltaa ottaa riskejä. Toisaalta joskus voi käydä myös niin, että juuri riskinottokykynsä johdosta hän menettää rahansa nopeasti.

Ammatit

Kun leijona keksii, mitä haluaa, hän ei epäröi tallata alleen niin työtovereitaan kuin esimiehiään. Turhamaisena ja itsekeskeisenä hän ottaa suosikeikseen ne, jotka osaavat imarrella häntä parhaiten.

Leijona sopii tehtäviin, joissa tarvitaan itsevarmuutta, charmia, edustavuutta, näyttävyyttä, esilläoloa, esiintymistaitoa ja luontaista auktoriteettia. Lähes kaikki taiteen lajit sopivat leijonalle, vaikkakin näytöslajit voivat olla näistä ykkösasemassa. Malli, viihdyttäjä ja muotisuunnittelija ovat hyvinkin leijonamaisia ammatteja. Viehtymys luksukseen voi poikia leijonalle ammatin.

Luontaisen auktoriteettinsa takia leijona sopii hyvin johtotehtäviin. Hän viihtynee myös opettajana, kouluttajana, valmentajana, poliitikkona tai edustajana. Leijonan merkki hallitsee hotelleja, joten ura voi löytyä myös niihin liittyvistä asioista. Lapsirakkaita leijonia näkee paljon päiväkodeissa. Riskinottokyvyn takia leijona voi menestyä hyvin liikemaailmassa pörssikeinottelijana tai ammattipelurina. Taiteellisemman leijonan löytää ateljeesta veistämästä suurta veistosta tai hämyisestä klubista musisoimasta.

Tavat

Oikean leijonan tavoin leijona herättää muissa luottamusta ja ihailua. Hän on yleensä hyväntuulinen ja jalomielinen, eikä kaihda riskejä. Leijona pitää hauskanpidosta, huomiosta sekä peleistä ja on niissä hyvin kilpailuhenkinen: hän tähtää aina voittamiseen.

Vaikka Leijonan egoismi on toisinaan hyvinkin silmiinpistävää, eikä vaatimattomuutta voi sanoa hänen suurimmaksi hyveekseen, on Leijona kuitenkin läheistensä mielestä hyvin rakastettava. Hän säteilee monesti aivan erityistä lämpöä ympäristöönsä: onhan hänen hallitsijaplaneetta sentään Aurinko.

Terveys

Hallitsevan planeettansa mukaisesti leijonan herkin alue on ihmisen vitaalisen voiman keskus, sydän. Kunnianhimossaan leijona on altis stressaantumaan, mistä seuraa ensin rintakipuja, selkäsairautta. Lopullinen diagnoosi kertoo usein sydän- verenkiertoelimistön ylirasittumisesta ja sairauksista.

Leijonan keho on varsin vastustuskykyinen, eikä hän siksi sairastu helposti esimerkiksi tulehdussairauksiin. Sen sijaan hänen päänsä on huomattavasti heikompi ja usein hänen vaivansa löytyvätkin korvien välistä. Jotkut Leijonat saattavat olla luulosairaita ja voivat ”löytää” itseltään ties mitä sairauksia. Tällöin on kysymys yleensä ankarasta stressistä. Heidän tulisikin varoa ylenmääräistä stressiä ja työntekoa. Koska leijonat ovat äärettömän kunnianhimoisia, he saattavat piiskata itsensä helposti loppuun.

Ruoka

Leijona rakastaa hyvää ruokaa ja juomaa. Hän on todellinen kulinaristi ja tykkää herkutella. Silti leijonat osaavat kulkea kultaista keskitietä pitkin eivätkä sorru ylenpalttiseen syöpöttelyyn. Ylipaino onkin monille leijonille kauhistus.

Leijonat rakastavat lihaa ja heidän tulisikin muistaa, että ruoansulatusjärjestelmän kohtuuton kuormittaminen on pitkän päälle erittäin rasittavaa – ja sitä paitsi kallista.

Leijonat, ja etenkin naisleijonat, ovat tavallisesti hyviä ruoanlaittajia. He hallitsevat niin leipomisen, paistamisen kuin muunkin ruoanlaiton. Keittiö onkin leijonille tärkeä paikka kodissa.

Kaikkien leijonien kannattaisi paastota silloin tällöin ja harrastaa myös viherpirtelöpäiviä. Tällöin heidän elimistönsä saa välillä levätä ja uudistua. Kun leijona oppii terveellisen ruokavalion, hänellä ei ole juurikaan terveysongelmia, jos hän vain muistaa pitää työnteon kohtuullisissa mittasuhteissa.

Aurinko leijonassa

Ihmisen henkisiä ja tietoisia päämääriä kuvaava Aurinko hallitsee leijonan merkkiä. Leijonat ovat syntyneet alitajuiseen päämäärähakuisuuteen ja siksi jokaisella leijonalla täytyy olla oma juttu elämässä toteutettavanaan.

Ilman selkeää päämäärää tai tavoitetta leijona tulee auttamatta tuskastumaan elämänsä tyhjyyteen. Tuossa tilassa Leijona ei ole enää se kiva kaveri, jollaiseksi hän on syntynyt. Tuskastuminen ja elämän päämäärättömyys nousevat ensimmäisinä esille arkielämän rutiineihin kypsymisenä. Siitä nousevan kiukun saavat niskaansa leijonan puoliso, lapset ja muut hänen kanssaan päivittäin tekemisiin joutuvat ihmiset.

Harrastukset

Tekipä leijona sitten mitä tahansa työkseen, hänessä on yleensä enemmän tai vähemmän näkyvää taiteellisuutta, jota hän kanavoi mielellään esimerkiksi esiintymiseen, sisustamiseen, maalaamiseen, kirjoittamiseen tai musiikin luomiseen vähintään harrastuspohjalta. Hänen elämässään täytyy olla aina ajoittain suurta draamaa ja kiihkoa.

Ulkomuoto

Leijona haluaa näkyä ja vaikuttaa olemuksellaan. Leijonan tunnistaa helposti hiuksista: olivatpa ne sitten tuuheat tai iän harventamat, silti ne ovat aina tyylikkäät ja näyttävät. Leijonan karisma saa vaatimattomimmankin varren näyttämään kuninkaalliselta.

Leijonan tunnistaa helposti myös silmistä. Ne ovat puolikuun muotoiset ja hieman surullisen oloiset. Leijonan silmät ovat yleensä tummanharmaat, vihreät, ruskeat tai kellertävät.

Naispuoliset leijonat ovat sopusuhtaisia ja hyvin kauniita. Ei ole ihme, että esimerkiksi superkaunottaret kuten Armi Kuusela ja Anne Pohtamo ovat molemmat leijonia.

Tyyli

Leijona on erittäin laatu- ja merkkitietoinen sekä pukeutuu hyvin dramaattisesti ja näyttävästi. Hän ei halua kuulua massaan ja haalii siksi itselleen vain persoonallisia ja näyttäviä design-vaatteita ja asusteita.

Leijona korostaa mielellään hiustensa näyttävyyttä, oli tehokeinona sitten kampaustyyli tai värjätyt raidat hiuksissa. Leijona tahtoo olla tyylikäs, eikä hän halua kantaa synkkää säkkiä yllään, ellei sitten pue säkkiä päälleen vain kerätäkseen huomiota siinäkin asussa. Leijona käyttää vain kultaisia koruja ja ne sopivatkin hänelle erinomaisesti. Jos leijona on pukeutunut täysin mustaan, se kertoo hänen senhetkisestä synkästä mielentilastaan: hänen itsetuntonsa on saanut syystä tai toisesta kolauksen.

Seuraelämä

Leijona näyttäytyy mielellään arvovaltaisten ihmisten seurassa, koska hänen mielestään arvovaltaiset seuralaiset lisäävät hänen omaa arvoaan ja arvovaltaansa.

Todellisia ystäviä leijonalla on vähän, sillä vain harva sietää leijonaa niin kauan, että saisi todellista kosketusta hänen sisimpäänsä. Tästä johtuen seurapiirisuharileijonat vanhenevat usein ylhäisessä yksinäisyydessään ihaillen omaa kauneuttaan ja suuruuttaan peilistä.

Rakkaus

Leijonaa ei voi hyvänäkään päivänä sanoa tunteelliseksi. Eniten hän etsii kumppanistaan tukea omalle paremmuudelleen ja puolison tulee olla joissakin asioissa häntä parempi. Esimerkiksi yhteiskunnallisessa arvoasteikossa parempi puoliso on leijonalle varsin mieleinen, pönkittäähän kumppani sopivasti leijonan omaa arvoa.

Tulisen elementin ihmisenä rakkaus on leimahtava voima, joka on keskeinen leijonan itsetunnon kannalta. Hän saa elinvoimaa kiintymyksestä ja kehräävät tasaisesti, mitä enemmän rakkautta hänelle annetaan. Ongelmaksi voi muodostua leijonan läpinäkyvä itsekkyys ja itserakkaus, mitkä voivat johtaa kumppanin alistamiseen tai tarpeeseen käyttää puolisoa tikapuuna kohti omaa kukoistusta.

Leijonan charmi yleensä huomataan – ja huomiotahan leijona rakastaa melkeinpä enemmän kuin rakastumisen tunnetta. Hänellä on kuitenkin kaikki edellytykset rakkauteen, hallitseehan merkki sentään sydäntä.

Sekä leijonamiehille että -naisille voi silloin tällöin iskeä hirveä huvitteluvietti, jolloin he pyrkivät vain flirttailemaan ja valloittamaan vastakkaisen sukupuolen edustajia. Leijonanaiset arvostavat kumppanissaan suuria ja näyttäviä rakkaudenosoituksia, kuten arvokkaita lahjoja tai muita teatraalisia elkeitä, vaikkapa serenadia parvekkeen alla.

Olipa leijona kumpaa sukupuolta tahansa, hänen parisuhteensa on harvoin tasa-arvoinen – elämän tulisi pyöriä leijonan mielestä enemmän tai vähemmän juuri hänen ympärillään. Kun leijona on sitoutunut parisuhteeseen, hän on itse uskollinen ja odottaa sitä myös kumppaniltaan. Hän puolustaa omiaan raivokkaasti ja on valmis tekemään heidän hyväksi melkeinpä mitä tahansa.

Lue myös:
Tällaisen miehen leijonanainen haluaa
Millaisen naisen leijonamies haluaa

Seksi

Leijona on seksuaalisesti narsisti, jonka täytyy kokea olevansa ehdoton numero yksi. Silloin kun hän saa osakseen kumppaninsa jakamattoman huomion, osaa hänkin sekä nauttia että tuottaa nautintoa tavalla, joka saa myös kumppanin tuntemaan itsensä kuninkaalliseksi.

Leijonanaisen kanssa haasteena

Haasteena leijonanaisen kanssa on, onko kumppaniehdokkaalla ylipäätään varaa tapailla leijonanaista. Leijonalla on hyvin kallis maku, eikä hän todellakaan tyydy toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon. Leijonanainen on vaativa, joten miehen tulee valmistautua antamaan hänelle jakamaton huomionsa.

Jos kumppani on tosissaan leijonanaisen kanssa, hänen tulee maksimoida tehokkuutensa työssään, jotta hänelle jäisi aikaa kisullensa. Ainakin siihen saakka, että hän on voittanut leijonanaisen sydämen, hänen tulee omistautua erityisen voimallisesti viettämään aikaa leijonanaisen kanssa.

Kuinka käsitellä leijonanaista?

Todennäköisempää on, että sinä joudut leijonanaisen käsittelemäksi. Leijonanaisilla on taipumus ottaa ohjaimet käsiinsä, vaikka he saattavat antaa toisen luulla muuta. Leijonanainen on ovela ja jämäkkä, eikä suostu alistumaan. Seurustelusuhteessa leijonnainen leikkii mielellään kissaa ja hiirtä, kunnes hän lopulta antaa miehen saada hänet kiinni.

Aviossa leijonanainen tekee kaikkensa pitääkseen suhteen eloisana ja hauskana. Hän näkee vaivaa pitääkseen miehensä kiinnostuneena. Leijonanaiselle on tärkeää olla aina huoliteltuna. Jopa yöunilleen hän haluaa laittautua parhaimpiinsa, johon vähimmilläänkin kuuluu tuoksuva vartalovoide. Saadaksesi leijonaisen intohimon leiskumaan kuiskaa hänelle, että hän on maailman kaunein nainen. Ja näytä se hänelle kaikin tavoin.

Leijonanaisen kanssa treffeillä

Leijonanainen rakastaa tulla hukutetuksi lahjoihin. Hän odottaa saavansa niitä, haluaa niitä ja nauttii niistä. Leijonanaista pukee väreinä kuninkaallinen purppura ja kulta. Hän ilahtuu, jos viet hänet illalliselle tai viikonlopun viettoon upeisiin puitteisiin. Vanhat arvokkuutta huokuvat tilat miellyttävät leijonanaista. Hän nauttii niin ikään takkatulen lämmöstä.

Leijonanainen arvostaa huomionosoituksia, kuten kukkalähetyksiä. Ja kukista mieluisimpia hänelle ovat pitkävartiset, suurikukkaiset ruusut. Ja niitä kannattaa mieluusti olla kimpussa paljon. Myös suuri laadukas suklaarasia ja pullo samppanjaa voi olla leijonanaiselle mieluinen lahja yhdessä nautittavaksi.

Ilta johon kuuluu hyvä ooppera- tai teatteriesitys ilahduttaa kulttuuria arvostavaa leijonnaista. Mikäli haluat yllättää leijonanaisen korulla, kannattaa siihen valita rubiineja, leijonan onnenkiviä. Kannattaa siis aloittaa säästäminen jo nyt, jos seurustelet leijonanaisen kanssa. Kun valitsee leijonan puolisokseen, sitoutuu siinä jo oikeastaan täysipäiväiseen hemmotteluun. Mutta se kannattaa, sillä leijonanainen osaa sitä arvostaa. Elämä leijonanaisen kanssa on hauskaa, eikä se käy koskaan tylsäksi.

Naarasleijona rakastaa pelien pelaamista. Leijonanaisella on vilkas mielikuvitus ja hyvä draamantaju. Hänen kanssaan voi heittäytyä leikkiin.

Leijona ystävänä

Leijona osoittaa ystävyyttään vain niille, jotka muistavat alinomaan tuoda esiin hänen erinomaisuutensa ja ylistävät häntä. Sille, joka osaa käsitellä häntä ja antaa hänen loistaa, leijona on hurmaava ja jalosydäminen ystävä.

Ellet ole leijonan ystävä, sinun on vaikea ymmärtää kiihkeää uskollisuutta, jota hän on valmis ystävilleen osoittamaan. Ihmiset saavat usein leijonasta itsekeskeisen ensivaikutelman. Jos hän on valinnut sinut ystäväkseen, hän pysyy rinnallasi tuulessa ja tuiskussa ja on tavoitettavissa aina, kun häntä tarvitset – jopa omalla kustannuksellaan ja itsensä uhraten.

Yksi Leijonan tapa osoittaa kiintymystään on hemmotella läheisiään. Lahjat, huomaavaiset eleet, kiitokset ja kaikenlaiset itsetuntoa kohottavat ylistykset saavat kenet tahansa tuntemaan itsensä äärettömän tärkeäksi hänelle.

Lue myös: Leijona ystävänä

Leijona puolisona ja vanhempana

Lapset ovat hyvin tärkeitä leijonille. Leijonia voidaankin pitää hyvinä äiteinä tai isinä. Leijonalle tärkeää on, että perhe on lojaali, suojeleva ja kiinteä yksikkö. Leijona on läheisilleen avoin ja näyttää tunteensä. Hänen lähellään ei tarvitse arvuutella, millä tuulella hän kulloinkin on.

Luontaisella rohkeudellaan, energiallaan ja keskipisteenä olemisen kaipuullaan leijona on yleensä perheensä keskiössä. Leijona määrittelee omilla tuntemuksillaan kodin ilmapiirin, joka muuttuu hänen tunnetilojaan mukaillen. Tuntiessaan olonsa arvostetuksi elämä ei voisi leijonasta olla ihanampaa. Tuntiessaan olonsa aliarvostetuksi voi leijona tuntea olonsa hyvinkin loukatuksi. Leijona on kuninkaallinen ja haluaa tulla kohdelluksi arvonsa mukaisesti!

Leijonan lapset rakastavat hänen avokätisyyttään. Leijonalla on tapana hukuttaa lapsensa lahjoilla ja arvostavilla eleillä. Leijonalle tässä on kyse siitä, että hän haluaa vain kohdella rakkaimpiaan niin hyvin, kuin vain voi.

Leijonaa pitää aina muistaa kiittää hänen uurastuksestaan. Leijonan ylpeys vaatii, että hänen tekojansa muiden hyväksi arvostetaan – leijonan ahkeruutta pidä ottaa itsestäänselvyytenä.

Lue myös Kaksplus.fi: Lapsihoroskooppi: Leijona on iloinen esiintyjä

Lue kaikkien merkkien luonnehoroskoopit

X