Horoskooppimerkit

Nouseva merkki paljastaa, millaisena muut näkevät sinut – lue oman nousevan merkkisi kuvaus

Pitäisikö sinun olla aurinkomerkkisi mukaan ujo rapu, mutta puhetta piisaa? Nouseva merkkisi saattaa olla sosiaalinen kaksoset. Nouseva merkki nimittäin kertoo, miten ihminen käyttäytyy muiden seurassa. Lue, miten lasket nousevan merkkisi – tulos voi yllättää!

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Nouseva merkki vaikuttaa ihmisen ulkoiseen olemukseen ja toimintaan sosiaalisissa tilanteissa.

Pitäisikö sinun olla aurinkomerkkisi mukaan ujo rapu, mutta puhetta piisaa? Nouseva merkkisi saattaa olla sosiaalinen kaksoset. Nouseva merkki nimittäin kertoo, miten ihminen käyttäytyy muiden seurassa. Lue, miten lasket nousevan merkkisi – tulos voi yllättää!

Kun puhumme horoskoopeista, tarkastelemme usein vain aurinkomerkkiä, joka määräytyy ihmisen syntymäpäivän perusteella. Nouseva merkki on kuitenkin yhtä tärkeä tähtikartan elementti. Nouseva merkki on se tähtimerkki, joka nousee ihmisen syntymähetkellä itäiseltä taivaalta.

Nouseva merkki on roolivaate ja suojakuori

Nouseva merkki vaikuttaa ulkoiseen olemukseen ja toimintaan sosiaalisissa tilanteissa. Etenkin vaikeina hetkinä toimimme useammin nousevalle kuin aurinkomerkillemme tyypillisellä tavalla. Nousevan merkin avulla voimmekin ymmärtää, millaisina muut näkevät meidät. Jos aurinkomerkki ei tunnu sopivan persoonaasi, voit löytää nousumerkistä tutumpia piirteitä.

Nousevan merkin määrittelyyn tarvitaan tarkka syntymäkellonaika, mieluiten minuutin tarkkuudella. Oman nousumerkkinsä voi laskea useilla sivuilla, esimerkiksi suomenkielisellä Astro.fi-sivustolla ja englanninkielisellä Cafe Astrology -sivustolla.

Laske ensin nouseva merkkisi ja lue sitten alta, miten se vaikuttaa persoonaasi:

Nouseva oinas (21.3.–20.4.) on minä itse -tyyppi

Kun ihmisen nouseva merkki on oinas, hän antaa itsestään elinvoimaisen vaikutelman. Nousevan oinaan olemus huokuu energiaa ja vetovoimaa, joskus jopa pelottavaa aggressiivisuutta.

Otsan alue hallitsee oinasta. Nousuoinaalla voi olla korkea hiusraja ja selkeät, ylpeät kulmakarvat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ihminen olisi itsevarma päästä varpaisiin. Hän voi peitellä ujouttaan rempseällä käytöksellään, eikä välttämättä ymmärrä, miten vahvan kuvan muut saavat hänestä.

Nousuoinas tuo ihmiseen myös uskomatonta itsepäisyyttä. Tämä ite-tyyppi ei ole välttämättä kovin puhelias, mutta hän tekee asiat omalla tavallaan ja taistelee vallanpitäjiä vastaan. Arkikielellä: nousuoinas voi olla melkoinen änkyrä. Näitä oman tiensä kulkijoita ja hulluja keksijöitä kuitenkin tarvitaan. Muuten maailma muistuttaisi seisovaa, harmaata vettä.

Lue myös: Oinaan luonnehoroskooppi

Nouseva härkä (21.4.–20.5.) haaveilee suklaasta ja sijoituksista

Härkä on maadoittava nouseva merkki. Nousuhärkä on periaatteen ihminen, jonka ajatukset liikkuvat paljolti konkreettisten asioiden, etenkin ruoan, rahan ja työn ympärillä.

Tällä nousumerkillä on usein paksu tukka tai voimakas hiusraja, täyteläiset huulet, kirveellä veistetyt kasvot ja vahvat raajat. Nouseva härkä syö nautiskellen ja puhuu mielellään ruoasta. Hänen ajatuksensa askartelevat paljon myös hemmotteluhoitojen, seksin, kauniiden tavaroiden ja säästötilin ympärillä.

Vaikka härän sisällä myllertäisi, hän osaa antaa itsestään rauhallisen kuvan. Muut tukeutuvat nousevaan härkään kriisihetkinä ja kysyvät häneltä neuvoa ongelmiin, jotka vaativat organisointia tai talousosaamista. On tärkeää, että nousuhärkä ei kuitenkaan esitä vahvempaa kuin on. Jos hän ei saa tukea ollessaan heikko, hän voi jäädä vahvan olemuksensa vangiksi.

Lue myös: Härän luonnehoroskooppi

Nouseva kaksonen (21.5.–21.6.) keksii kaikesta jutun juurta

Kaksonen nousevana merkkinä tuo ihmiseen kepeyttä ja puheliaisuutta. Viestinnän planeetta Merkurius ohjaa kaksosta, ja tällä nousumerkillä ovat hallussa sekä sana että äly.

Nouseva kaksonen vaikuttaa seuralliselta ja nokkelalta. Hän elehtii vilkkaasti ja on koko ajan pienessä liikkeessä. Hänet nakitetaan usein seremoniamestariksi ja puheiden pitäjäksi juhliin. Jotkut näkevät vain hänen sukkelan kuorensa, ja pahimmillaan ymmärtämättömät ihmiset eivät ota nousevaa kaksosta vakavasti.

Kaksosuus tuo persoonaan sekä älykkyyttä että neuroottisuutta. Nouseva kaksonen pystyy visioimaan niin paljon erilaisia mahdollisuuksia, että joukkoon mahtuu myös uhkakuvia. Jos nousukaksonen pystyy hallitsemaan hermonsa, hän voi käyttää sosiaalisuuttaan ja mielikuvitustaan hyväkseen. Ihmiset avautuvat hänelle auliisti, mistä on hyötyä esimerkiksi toimittajan työssä sekä pr- ja myyntialalla.

Lue myös: Kaksosten luonnehoroskooppi

Nouseva rapu (22.6.–22.7.) hehkuu sensuellia sielukkuutta

Tämä nouseva merkki tuo ihmisen olemukseen herkkyyttä ja sensuelliutta. Nouseva rapu on empaattinen ja syvästi tunteva merkki, niin hyvässä kuin pahassakin.

Ihanimmillaan nousurapu on hoivaaja ja ymmärtäjä. Hänestä hehkuu maagista lempeyttä, ja ihmiset kokevat, että he voivat olla nousevan ravun seurassa omia itsejään. Rapu on myös esteettinen merkki. Nousuravun olemusta voisi kuvailla sielukkaaksi. Hän pukeutuu usein vanhanaikaiseen tyyliin, sekä puhuu ja liikkuu pehmeästi.

Raskaimmillaan nouseva rapu on ripustautuva, passiivisaggressiivinen marttyyri. Muilla ei saa olla hauskaa, jos hänellä on huono päivä. Nouseva rapu voi myös samaistua liikaa muiden tunteisiin, jolloin hän uupuu. Muut voivat karttaa tuuliviiriä, josta ei koskaan tiedä, onko tänään tiedossa voivottelua, mustasukkaisuutta, iloa vai uhoa.

Lue myös: Ravun luonnehoroskooppi

Nouseva leijona (23.7.–22.8.) tuntee arvonsa

Jos nouseva merkki on leijona, ihmisen olemuksessa on luontaista johtajuutta. Nousuleijona tuntee arvonsa, mutta hän säästelee voimiaan eikä räyhää kenelle tahansa.

Leijonaa voisi verrata kuuman auringon alla venyttelevään, raukeaan kissaeläimeen. Nousuleijona tietää, missä hän on hyvä, mutta hänellä ei ole tarvetta olla koko ajan äänessä. Hän ilmaisee elein ja ilmein, että muiden jupina on hänelle vain kärpäsen surinaa. Nousuleijonan eleet ovat usein hitaita, pitkiä ja vaanivia.

Nousuleijona ei kuitenkaan ole vaaraton. Lempeäksi luultu ihminen nostaa kaupan kassalla kohtauksen, kun häneltä yritetään veloittaa liikaa rahaa. Oikeudessa tavataan! Uhkauksensa jälkeen hän marssii ulos pää pystyssä, upeat vaatteet tuulessa lepattaen. En olisi uskonut hänestä, mumisevat ihmiset, jotka ovat pitäneet nousuleijonaa lauhkeana lampaana.

Lue myös: Leijonan luonnehoroskooppi

Nouseva neitsyt (23.8.–22.9.) pitää päänsä kylmänä

Nouseva neitsyt tuo persoonaan tarkkuutta, analyyttisyyttä ja vakavuutta. Nousuneitsyt tekee kaksisataaprosenttisesti itselleen tärkeät asiat ja ratkoo ongelmat viileästi.

Neitsyt on loistava nouseva merkki boheemeille taiteilijoille. Neitsyys saa heidät ponnistelemaan tavoitteidensa eteen, vaikka arki olisi rempallaan. Nousuneitsyt saattaa asua jätekasassa, jossa hän säveltää sinfonioita tai ratkoo monimutkaisia matemaattisia ongelmia. Intohimojaan hän hoivaa omistautuvan emon ottein.

Nousuneitsyt voi tuoda ulkoiseen olemukseen lapsekkuutta. Muut voivat kuvitella, että tätä hentoa babyfacea on helppo höynäyttää. Niin sanotut vahvat persoonat voivat käyttäytyä nousuneitsyttä kohtaan holhoavasti tai halveksivasti.  Miten väärässä he ovatkaan. Nousuneitsyt hermoilee itselleen tärkeistä asioista, mutta hoitaa ne tosipaikan tullen jämäkästi.

Lue myös: Neitsyen luonnehoroskooppi

Nouseva vaaka (23.9.–22.10.) henkii sulavaa charmia

Venuksen ohjaama vaaka henkii charmia. Nousevat vaa´at ovat yksinkertaisesti miellyttäviä ihmisiä. He ovat sosiaalisia, diplomaattisia, hauskoja ja elegantteja.

Nousevan vaa´an tunnistaa monesti jo ulkonäöstä. He ovat kauniita ja osaavat valita vaatteisiinsa ja kotiinsa miellyttäviä värejä. Sana kaunosielu kuvaa nousuvaakaa. Tämä nouseva merkki pyrkii tuomaan ihmiset yhteen. Konflikteissa hän ei ole hyökkääjä, vaan kuuntelija, joka harkitsee sanansa tarkoin.

Nousuvaaka on nautiskelija, mutta ei laiskanpulskea. Vaaka on aktiivinen ilmamerkki, ja nousumerkkinä se tuo ihmisen luonteeseen puuhakkuutta. Nousuvaaka tuntuu touhuavan aina jotakin, mutta hän ei tee töitään ähisten, vaan iloisesti hyräillen. Nousuvaaka aktivoi lempeästi passiiviset ihmiset ja rauhoittaa räjähteleviä tuittupäitä.

Lue myös: Vaa’an luonnehoroskooppi

Nouseva skorpioni (23.10.–22.11.) hypnotisoi katseellaan

Nousevan skorpionin tarvitsee vain astua huoneeseen, ja päät kääntyvät. Tästä nousumerkistä huokuu intensiivistä ja salaperäistä vetovoimaa, jonka lähteille muut yrittävät päästä.

Nousevan skorpionin tunnistaa usein katseesta. Se on tarkkaileva, vakava, seksikäs ja jopa häijy. Silloinkin, kun nouseva skorpioni on hiljaa, hänen silmänsä palavat, mutta ne eivät paljasta hänen salaisimpia ajatuksiaan. Tämä hiljainen tulisuus tekee nousevasta skorpionista seksikkään, mutta myös pelottavan.

Jos nouseva skorpioni ei ymmärrä, millaisen vaikutelman hän antaa itsestään, ihmisten reaktiot voivat hämmentää häntä. Miksi muut juoksevat pakoon tai liehittelevät, vaikka kaipaan hienovaraista hellyyttä? Kun noususkorpioni oppii hallitsemaan kehonkieltään, hän voi hyödyntää sitä. Jos rohkeus ei riitä ihastukselle puhumiseen, yksi silmäys riittää.

Lue myös: Skorpionin luonnehoroskooppi

Nousevan jousimiehen (23.11.–22.12.) hymy on kuin valo

Jousimies on maskuliininen tulimerkki. Nouseva jousimies on energinen ja suora. Hän pulppuilee elinvoimaa ja ”pois tieltä risut ja männynkävyt” -asennetta.

Sädehtivä on paras adjektiivi kuvaamaan nousevaa jousimiestä. Hänessä palaa sisäinen tuli, joka saa hänet omistautumaan täysillä mielenkiintonsa kohteelle. Tuli syttyy, roihuaa ja sammuu nopeasti. Nousujousimies vaihtaa projekteja, ihmisiä, työpaikkoja ja maita. Hän lumoaa, mutta jättää taakseen myös savuavia raunioita.

Nousevan jousimiehen olemuksessa on jotain amerikkalaishenkistä. Kun hän astuu huoneeseen, tuntuu kuin valot syttyisivät. Hän huomioi kaikki, vaikka on itse tapahtumien keskipiste. Nousujousimiehen negatiivinen puoli on hänen brutaali suoruutensa. Hän sanoo asiat niin kuin ne ovat, eikä mieti, loukkaako hän muita.

Lue myös: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Nouseva kauris (22.12.–19.1.) on tiukka asiaihminen

Nouseva kauris on asiaihminen, joka halajaa vuoren huipulle. Tämän tyypin kanssa ei heitetä puujalkavitsejä, vaan viestintä on suoraa ja informatiivista.

Nousevana merkkinä kauris tuo ihmiseen kunnianhimoa, kestävyyttä ja periaatteellisuutta. Jos nousukauris haluaa jotakin, hän pakertaa vaikka vuosikymmeniä päästäkseen tavoitteeseensa. Hän ratkoo ongelmia käytännöllisten ratkaisujen avulla, ei niinkään tunteiden ohjaamana. Muut kysyvätkin nousukauriilta usein neuvoa.

Nousukauriin olemus on usein vakava ja asiallinen. Ei levottomia vitsejä eikä räväköitä vaatteita, vaan hillittyä laatua. Nousukauris on vanha sielu, jossa on jotain mystistä. Jos hän kiinnostuu henkisyydestä tai taiteista, hän uppoutuu niihinkin täysillä. Nousukauriista saattaa tulla niin menestynyt pörssimeklari kuin joogakuru, joka istuu ylhäisessä yksinäisyydessään vuoren huipulla.

 Lue myös: Kauriin luonnehoroskooppi

Nouseva vesimies (20.1.–19.2.) ei ole tältä planeetalta

David Bowien Rebel Rebel on täydellinen kappale kuvailemaan nousevaa vesimiestä. Tämä boheemi oman tiensä kulkija seuraa omaa tähteään, ajattelivat muut mitä tahansa.

Vesimies on ilmamerkki, ja tämä elementti tekee ihmisestä ajattelijan. Nouseva vesimies ei kuitenkaan vain filosofoi, vaan tekee asioita ihanteidensa eteen. Työn tuoksinassa arkiset detaljit, kuten ruoanlaitto ja roskien vieminen, jäävät toissijaisiksi. Nousuvesimiestä tämä ei häiritse, mutta läheiset voivat tulla hulluiksi.

Nouseva vesimies on usein omissa ajatuksissaan. Hän kirjaimellisesti liihottelee pari milliä maanpinnan yläpuolella. Kylmät sävyt, metallien ja veden värit ovat hänen suosikkejaan, ja hän pukeutuu omaperäisesti. Muut voivat naureskella hajamieliselle professorille ja hänen omalaatuisille tavoilleen. Se ei kuitenkaan hetkauta nousevaa vesimiestä, jonka viiltävä äly katkaisee naureskelun kuin veitsellä leikaten.

Lue myös: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Nouseva kala (20.2.–20.3.) on lumoava läikähtelijä

Kulkukissat, kuuntelijaa kaipaavat, kaupustelijat, onnenonkijat… Kala vetää puoleensa herkkiksiä ja helppoheikkejä. Nousukaloista hehkuu empatiaa, temperamenttia ja hyväuskoisuutta.

Kalat on vesimerkki, jota tunteet ohjaavat. Nousevana merkkinä kalat tuo ihmiseen sekä kuplivaa iloa että kuohuja. Nousukalat innostuu herkästi, ja hänen tohinaansa on ihanaa katsella. Hän voi kuitenkin masentua varoittamatta. Vaikka ihminen olisi järkipersoona, kalat nousevana merkkinä tuo häneen tempoilua.

Nousevan kalan olemuksessa on suloisia, lapsekkaita piirteitä, kuten suuret silmät ja pienet, eloisasti viuhtovat kädet. Hän uskoo tarinoihin, jotka ovat liian hyviä ollakseen totta, haaveilee lottovoitosta ja suuresta rakkaudesta. Vilunkityypit yrittävätkin käyttää nousukaloja hyväkseen. Toisaalta: ilman nousukaloja maailma olisi kyyninen paikka, jossa olisi paljon vähemmän luovuutta ja herkkyyttä.

Lue myös: Kalojen luonnehoroskooppi

Lähteet: Cafe Astrology, Horoscope Friends, Women Working

X