Matkailu

Päivä Tukholmassa: Janina Fry paljastaa 9 paikkaa, missä käydä – lempikahvila ja ylellinen spa-kokemus

Päivä Tukholmassa kannattaa käyttää riemuksi ja iloksi. Pian kaksi vuotta Tukholmassa asunut Janina Fry on tutkinut innolla uutta kotikaupunkiaan – poimi hänen vinkeistään omat osoitteesi!

Teksti:
Piia Sainio
Kuvat:
Stockholm Media Bank, OM-arkisto ja valmistajat

Päivä Tukholmassa kannattaa käyttää riemuksi ja iloksi. Pian kaksi vuotta Tukholmassa asunut Janina Fry on tutkinut innolla uutta kotikaupunkiaan – poimi hänen vinkeistään omat osoitteesi!

Päivä Tukholmassa – Ihanin istuskelupaikka

”Täällä on aika paljon koiraystävällisiä kahviloita, joten meidän Dustymme ei tarvitse jäädä yksin kotiin, kun lähden tekemään etätöitä kaupungille. Luksuspaikoissa, kuten Villa Dagmar -hotellin ravintolassa, on jopa omat pedit koirille!

Parhaiten viihdyn Pom & Flora -kahviloissa, joita on muutama eri puolilla keskustaa. Niissä melkein kaikki istuvat läppärin kanssa. Aamiaista saa koko päivän, on smoothiekulhoja, puuroa, omeletteja. Kaikki, mitä olen siellä tilannut, on ollut herkullista.”

Villa Dagmar, Nybrogatan 25-27

Villa Dagmar on tasokas hotelli Östermalmilla. Päivä Tukholmassa.
Villa Dagmar on tasokas hotelli Östermalmilla.

Persoonallisimmat löydöt

”Yksi Pom & Flora on Södermalmilla. Jos aikaa on, alueella kannattaa kierrellä: voi löytää jotain sellaista, mitä muualla ei ole. Södermalmilaisessa elämäntyylissä on ihan oma vibansa, vähän kuin Helsingissä Punavuoressa.

Kun nousee tunnelbanasta Slussenilla, kannattaa suunnata Götgatanille ja pysähdellä sisustusliikkeissä ja second hand -kaupoissa. Hauska tapaus on Grandpa-niminen liike. Siellä on vaatteita ja muita tuotteita tarkoin valituilta brändeiltä.”

Pom & Flora Södermalm, Bondegatan 64

Grandpa, Södermannagatan 21

Päivä Tukholmassa pitää tietysti sisällään kahvipaussin. Pom & Flora -kahvilat ovat Janinan suosikkeja myös etätyön tekemiseen.

Hauskimmat illat

”Kun olemme menossa kavereiden kanssa ulos ilman lapsia, varaamme yleensä pöydän italialaisesta Ciccio’s-ravintolasta Östermalmilta. Viereinen Astoria on tällä hetkellä ”the” ruokapaikka, mutta Ciccio’s on groovympi. Illallisen aikana DJ laittaa musiikkia pikkuhiljaa kovemmalle, ja iltamyöhällä siellä voi vaikka tanssia. Ilta ikään kuin kasvaa, eikä paikkaa tarvitse vaihtaa.

Toinen vastaava paikka on Asian Post Office. Sieltä saa järjettömän hyviä popcorn-katkarapuja! Päiväsaikaan suosittelen katkarapuleipää ja lasillista valkoviiniä Lisa Elmqvistillä Östermalmin kauppahallissa.”

Ciccio’s, Nybrogatan 21

Astoria, Nybrogatan 15

Asian Post Office, Regeringsgatan 66

Lisa Elmqvist, Nybrogatan 31

Janina Fry
Janina Fry.

Päivä Tukholmassa: Huikeaa hemmottelua

”Olen kerran käynyt ystäväni kanssa Grand Hôtelin kylpyläosastolla. Spa-päivän päätteeksi olimme varanneet vielä kello viiden tee -rituaalin. Se oli todellista luksusta, meitä kohdeltiin kuin kuninkaallisia konsanaan! Suosittelen tätä kaikille, jotka halua­vat juhlistaa isosti jotain erityistä.

Day spat ja kylpylät ovat suosittuja paikallisten parissa. Ei ihme, että monella on todella raikkaan näköinen iho. Yliyrittäminen ei ole Tukholmassa cool. Täällä pitää näyttää siltä kuin olisi juuri herännyt – ja silti hemmetin hyvältä.”

Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8

Grand Hôtelin kylpyläosasto. Päivä Tukholmassa.
Grand Hôtelin kylpyläosasto.

Mukavin sunnuntai

”Kunhan ilmat lämpenevät, teemme perheen kanssa taas jonain sunnuntaina päiväretken saaristoon. Keskustasta lähtee pieniä saaristolaivoja, joilla pääsee puolessa tunnissa Fjäderholmarna-saarille.

Stora Fjäderholmen huokuu aitoa ruotsalaista saaristolaistunnelmaa, josta on voinut nähdä vilauksen Ruotsin-laivan kannelta. Saarella on paljon tekemistä ja todella hyviä ravintoloita. Levähtää voi vaikka Röda Villan -kahvilan edustalla loungetuoleilla.”

Stromma Kanalbolaget -saaristolautat, Strandvägen

Vain puolen tunnin lauttamatkan päässä keskustasta odottaa saaristoidylli
Vain puolen tunnin lauttamatkan päässä keskustasta odottaa saaristoidylli.
Päivä Tukholmassa.
Tukholmassa tarkenee istuskella ulkokahveilla pidempään kuin koto-Suomessa.

Juttu on julkaistu Annan numerossa 9/2023.

Lue myös: Ravintolasuosituksia Tukholmaan – Janina Fryn blogi

X