Paprika-jauhelihaminestrone
Kaipaatko vaihtelua jauheliharuokiin? Teresa Välimäen herkullisessa keittoreseptissä tuore basilika antaa paprika-jauhelihaminestronekeitolle viimesilauksen.
Ainekset
- pala palsternakkaa
- pala juuriselleriä
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1/2 chilipalko hienonnettuna
- 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 paprikaa (eri värisiä)
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 l hyvää lihalientä (tai vettä) (noin)
- 1 prk paseerattua tomaattia
- 400 g jauhelihaa ruskistettuna
- 1 dl pientä kuviopastaa
- 1 prk valkoisia papuja
- 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 tl suolaa (noin)
- 1 rkl sokeria
- tuoretta mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi palsternakka, selleri, porkkanat ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynsi ja chilipalko. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota edellisiä siinä pari minuuttia.
2. Paloittele paprikat ja lisää kattilaan. Lisää myös tomaattipyree, paprikajauhe ja kaneli. Kaada kattilaan vielä lihaliemi tai vesi ja paseerattu tomaatti.
3. Keitä kunnes juurekset ovat lähes kypsiä. Lisää ruskistettu jauheliha, pasta, pavut ja basilika.
4. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Hauduta hiljaa poreillen vielä noin 15 minuuttia ja tarjoile tuoreen leivän kera.
Kommentit
Valmista perunamuusi perunoista tai perunamuusiaineksista tavalliseen tapaan.
TAI yli jäänyt perunamuusi on hyvä raaka.aine.
Voi valmistaa tarkoituksella perunamuusia niin runsaasti että siitä jää raaka-aine siirapilla makeutettuun perunavuokaan.
Siirapilla makeutettu perunavuoka valmistuu erittäin helposti ja yksinkertaisesti esimerkiksi tähdemuusista:
1. Lisätään muusiin maitoa niin että saadaan sakeahko vellimäinen sose. Tarkistetaan suola, yleensä perunamuusin suola riittää. Jos muusissa on niukasti voita tai ei ollnkaan, niin voita voidaan lisätä. Jos maustetaan, niin maustetaan harkitun varovasti.
2. Lisätään tummaa siirappia noin ½-1 desilitra 1 litraan perunasosetta. Tumma siirappi antaa sopivasti väriä. Sekoitetaan hyvin.
3. Siirapilla makeutettu perunasose laitetaan voideltuun uunivuokaan. 4. Paistetaan aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja yli kiehumisvaara pienenee, niin voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.
5. Paistetaan siirapilla makeutettua perunamuusista valmistettua perunavuokaa noin 1½-3 tuntia.
Yksinkertaisesti:
Muusi ohennetaan maidolla, sose makeutetaan siirapilla ja laitetaan paistovuokaan ja paistetaan kypsäksi sähkölieden uunissa.
Kommentit
Valmista perunamuusi perunoista tai perunamuusiaineksista tavalliseen tapaan.
TAI yli jäänyt perunamuusi on hyvä raaka.aine.
Voi valmistaa tarkoituksella perunamuusia niin runsaasti että siitä jää raaka-aine siirapilla makeutettuun perunavuokaan.
Siirapilla makeutettu perunavuoka valmistuu erittäin helposti ja yksinkertaisesti esimerkiksi tähdemuusista:
1. Lisätään muusiin maitoa niin että saadaan sakeahko vellimäinen sose. Tarkistetaan suola, yleensä perunamuusin suola riittää. Jos muusissa on niukasti voita tai ei ollnkaan, niin voita voidaan lisätä. Jos maustetaan, niin maustetaan harkitun varovasti.
2. Lisätään tummaa siirappia noin ½-1 desilitra 1 litraan perunasosetta. Tumma siirappi antaa sopivasti väriä. Sekoitetaan hyvin.
3. Siirapilla makeutettu perunasose laitetaan voideltuun uunivuokaan. 4. Paistetaan aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja yli kiehumisvaara pienenee, niin voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.
5. Paistetaan siirapilla makeutettua perunamuusista valmistettua perunavuokaa noin 1½-3 tuntia.
Yksinkertaisesti:
Muusi ohennetaan maidolla, sose makeutetaan siirapilla ja laitetaan paistovuokaan ja paistetaan kypsäksi sähkölieden uunissa.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous