Reseptit

Piimä-lakkapannacotta

Piimäpannacotta tarjotaan lakkaliköörillä marinoidun lakkasoseen kanssa.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 liivatelehteä
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl piimää

Lakkasose

  • 2 dl lakkoja
  • 2–3 rkl sokeria
  • (1–2 rkl lakkalikööriä)

Valmistusohje

1. Nosta liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sulata lionneet liivatteet kermaan ja kaada kermaseos piimän joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin.

2. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Nosta lakat ja sokeri kattilaan ja kuumenna seos niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä. Mausta lakat halutessasi liköörillä. Nosta lakkaseosta hyytyneiden piimäpannacottien päälle.

X