Piimä-lakkapannacotta
Piimäpannacotta tarjotaan lakkaliköörillä marinoidun lakkasoseen kanssa.
Ainekset
- 2 liivatelehteä
- 1.5 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl piimää
Lakkasose
- 2 dl lakkoja
- 2–3 rkl sokeria
- (1–2 rkl lakkalikööriä)
Valmistusohje
1. Nosta liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sulata lionneet liivatteet kermaan ja kaada kermaseos piimän joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos tarjoilulaseihin.
2. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Nosta lakat ja sokeri kattilaan ja kuumenna seos niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä. Mausta lakat halutessasi liköörillä. Nosta lakkaseosta hyytyneiden piimäpannacottien päälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous