Reseptit

Brie-juuressalaatti

Brie-juuressalaatti yhdistää kotimaiset juurekset sekä ranskalaisen herkkujuuston. Salaatti on näyttävä tarjottava laakealta vadilta. Voit kokeilla salaatissa myös kovia pitkään kypsytettyjä juustoja, kuten vaikkapa comté- tai gruyèrejuustoa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Brie-juuressalaatti

  • 200 g porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa tai juuriselleriä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 200 g kurkkua
  • 200 g briejuustoa
  • 80 g babypinaattia
  • 50 g versoja (esim. rucolan)
  • 1 dl suolapähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

Brie-juuressalaatti tehdään helposti näin:

1. Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa juureksista pitkiä ohuen ohuita suikaleita mandoliinilla tai juustohöylällä.

2. Laita juuressuikaleet kulhoon ja puristele niiden joukkoon ripaukset suolaa ja sokeria sekä sitruunamehu. Jätä tekeytymään.

3. Leikkaa kurkku samaan tapaan pitkiksi ohuiksi suikaleiksi.

4. Paloittele briejuusto.

5. Kääntele kurkkusuikaleet, pinaatti, versot ja suolapähkinät pehmenneiden juuressuikaleiden joukkoon.

6. Kaada salaatti laakealle vadille ja asettele päälle briejuustopalat.

7. Viimeistele brie-juuressalaatti kastikkeella.

Katso myös: Brie juhlistaa aterian

Katso myös Kotiliesi.fi: Briejuusto – ranskalaisten ylpeys on näyttävä ja suussasulava tarjottava juhlapöytään

X