Reseptit

Englantilaiset hedelmäkakut

4.12.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Englantilaiset hedelmäkakut saavat makua ja mehevyyttä kuivatuista hedelmistä sekä likööristä. Soma pikkukakku sopii vaikka lahjaksi kaverille tai naapurille.

Ainekset

2 dl kuivattuja hedelmiä (esim. aprikoosia, luumua, rusinoita, karpaloita, taatelia)
1 dl hasselpähkinöitä
3/4 dl manteli- tai sitruslikööriä
200 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Koristeluun

pursotettavaa koristelugeeliä (Dr Oetker)

Valmistusohje

1. Silppua kuivatut hedelmät, rouhi pähkinät ja yhdistä ne toisiinsa. Sekoita joukkoon likööri. Anna maustua jonkin aikaa. Voitele ja korppujauhota ison muffinipellin kolot tai iso kuivakakkuvuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kääntele viimeiseksi joukkoon hedelmä-pähkinäseos.

3. Jaa taikina muffinipellin koloihin tai kaada isoon kakkuvuokaan. Kypsennä pieniä kakkuja noin 25 minuuttia tai kunnes kakut tuntuvat keskeltä kypsiltä. Voit myös tehdä taikinasta yhden ison kakun. Ison kakun kypsyminen vie noin tunnin. Kumoa kakut vuoista hieman jäähtyneinä. Pane jäähtyneet kakut takaisin vuokaan ja peitä foliolla. Anna maustua ja mehevöityä vähintään vuorokauden ennen tarjoamista.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme