Reseptit

Punssi-hedelmäkakku

16.12.2017 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kostuta kakkua punssiliemellä vähintään parissa erässä, jotta liemi saa imeytyä rauhassa kakkuun eikä se valu suoraan kakkuvuoan pohjalle. Tämä kakku vain paranee vanhetessaan.

Ainekset

150 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl appelsiininkuoripaloja
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl mantelirouhetta
1 dl pekaanipähkinöitä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl sokeria

Vuoan voiteluun ja jauhotukseen:

1 rkl voita
2-3 rkl korppujauhoja

Kostutus:

1 dl punssia
1/2 dl vettä

Pinnalle

tomusokeria

Valmistusohje

1. Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita vehnäjauhot, appelsiininkuoripalat, kuivatut karpalot, mantelirouhe, rouhitut pekaanipähkinät, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään kulhossa.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Lisää taikinaan jauhoseos ja kääntele taikina kauhalla sekaisin.

3. Voitele 11/2 l vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka voilla. Ripottele vuokaan korppujauhoja ja pyörittele vuokaa, kunnes vuoan pohja ja reunat ovat tasaisesti korppujauhojen peitossa. Kopauta vuokaa ylösalaisin, jolloin ylimääräiset korppujauhot varisevat pois. Kaada kakkutaikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 60–70 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, on se kypsä. Jäähdytä kakkua vuoassaan puolisen tuntia ja kumoa leikkuulaudalle. Pese kakkuvuoka ja kuivaa huolellisesti. Nosta kakku takaisin vuokaan.

4. Sekoita punssi ja vesi keskenään. Valuta puolet punssiliemestä kakun päälle heti ja loput muutaman tunnin kuluttua. Anna kakun tekeytyä vuoassa seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi päälle tomusokeria. Hedelmäkakku säilyy huoneenlämmössä pari viikkoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *