Reseptit

Pähkinä-hedelmäkakku

19.11.2013 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Hedelmäkakku on brittiläinen jouluperinneherkku, joka maistuu juhlasesongin aikaan hyvin esimerkiksi glögin kanssa. Kakkuun tarvittavat raaka-aineet löydät reseptistä!

Ainekset

100 g kuorittuja manteleita
100 g hasselpähkinöitä
100 g pekaanipähkinöitä
100 g kuivattuja viikunoita
100 g kuivattuja aprikooseja
100 g kuivattuja luumuja
100 g rusinoita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
0.5 tl neilikkaa
3 munaa
2 dl fariinisokeria tai hienoa ruokosokeria
0.5 dl konjakkia

Valmistusohje

Pähkinä-hedelmäkakku on hyvin säilyvä leivonnainen. Se sopii hyvin joulunajan juhlien leivonnaiseksi ja maistuu glögin kanssa.

Rouhi mantelit ja pähkinät. Leikkaa kuivatut hedelmät pieniksi kuutioiksi. Sekoita manteli- ja pähkinärouhe, paloitellut hedelmät ja rusinat keskenään.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.

Vatkaa munat ja fariini-tai ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pähkinähedelmäseos, jauhoseos sekä konjakki vaahdon joukkoon ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pitkänomaiseen tai pyöreään kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Anna jäähtyä, koristele pähkinähedelmäkakku tomusokerilla ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme