
Grillattu avokado
Grillattu avokado on kesän helpoin ja puhuttavin alkuruoka! Avokadot kypsyvät grillissä pehmeiksi ja maukkaiksi. Niiden päälle lusikoitu makean tulinen vesimelonisalsa piristää kokonaisuutta. Jos haluat, voit ripotella päälle vielä hyvää fetajuustoa.
Ainekset
Grillattu avokado
- 4 pientä avokadoa
- 1-2 rkl öljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Vesimelonisalsa
- 500 g vesimelonia
- 1 mieto punainen chili
- 1 kesäsipuli varsineen
- 1 dl korianteria hienonnettuna
- 1/2 dl minttua hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 limetin mehu
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- (fetajuustoa)
Valmistusohje
Grillattu avokado tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin vesimelonisalsa maustumaan. Leikkaa vesimelonin hedelmäliha pieniksi kuutioiksi, poista tarvittaessa siemenet. Halkaise chili, poista siemenet ja valkoiset kalvot ja hienonna. Huuhtele ja viipaloi kesäsipuli. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään vartiksi.
2. Halkaise avokadot, poista kivet, voitele öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa avokadoja leikkuupinta alaspäin keskilämmöllä 2–3 minuuttia. Asettele tarjoilulautaselle. Lusikoi avokadoille vesimelonisalsaa. Viimeistele grillattu avokado rouhaisemalla päälle vielä mustapippuria.
Katso myös Kotiliesi.fi: Grillatut kasvikset – näin valmistat täydelliset grillikasvikset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous