Reseptit

Helppo grillilohi suolahipuilla

Lohi on varma valinta silloin, jos ruokapöydän tarjottavat askarruttavat. Tällä reseptillä valmistat maukasta grillilohta helposti.

Teksti:
Jouni Flinkkilä
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g lohifileetä
  • salaatinlehtiä
  • paprikaa
  • merisuolaa tai Maldon-suolaa

Valmistusohje

Näin valmistuu herkullinen ja helppo grillilohi suolahipuilla

  1. Leikkaa lohifileestä poikittain noin parin sentin paksuisia siivuja.
  2. Käännä siivut kyljelleen ja taita siivu keskeltä niin, että nahkapuolet tulevat vastakkain.
  3. Lado tiheäverkkoiseen halsteriin ja grillaa molemmin puolin kullanruskeiksi.
  4. Muista kääntää grillauksen aikana riittävän usein, ettei pinta pala.
  5. Tarjoile salaatinlehdellä ja paprikalla koristeltuna, ripottele grillilohen päälle hiukan karkeaa suolaa.
X