Reseptit

Helppo olutkeitto

Olutkeitto on perinteinen amerikkalaisirlantilaisten ruoka, jossa keitto tehdään syötävään, sämpylätaikinasta valmistettuun kulhoon.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pötkö (500 g) juuressosetta (Pirkka)
  • 1 pullo (3,3 dl) lagerolutta
  • 1 rkl worcestershire-kastiketta
  • 200 g cheddarkuutioita
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 1 dl kermavaahtoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • ruislastuja

Valmistusohje

Cheddarilla maustettu olutkeitto on amerikanirlantilaisten suosittua perinneruokaa. Keittokulhonkin voi syödä, sillä se on tehty sämpylätaikinasta. Juomaksi olutkeiton kanssa sopii lagerolut tai pils.

1. Kuumenna juuressose ja olut keskenään. Mausta Worcestershire-kastikkeella. Sulata juustokuutiot keittoon.
2. Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti kuuman keiton joukkoon.
3. Tarjoa keitto rapeaksi paistetun ilmakuivatun kinkun ja ruislastujen kanssa.

X