Helppo olutkeitto
Olutkeitto on perinteinen amerikkalaisirlantilaisten ruoka, jossa keitto tehdään syötävään, sämpylätaikinasta valmistettuun kulhoon.
Ainekset
- 1 pötkö (500 g) juuressosetta (Pirkka)
- 1 pullo (3,3 dl) lagerolutta
- 1 rkl worcestershire-kastiketta
- 200 g cheddarkuutioita
- 2 rkl kasvisfondia
- 1 dl kermavaahtoa
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi:
- 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- ruislastuja
Valmistusohje
Cheddarilla maustettu olutkeitto on amerikanirlantilaisten suosittua perinneruokaa. Keittokulhonkin voi syödä, sillä se on tehty sämpylätaikinasta. Juomaksi olutkeiton kanssa sopii lagerolut tai pils.
1. Kuumenna juuressose ja olut keskenään. Mausta Worcestershire-kastikkeella. Sulata juustokuutiot keittoon.
2. Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti kuuman keiton joukkoon.
3. Tarjoa keitto rapeaksi paistetun ilmakuivatun kinkun ja ruislastujen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous