Lifestyle

Selviytyjät Suomi 2024: Kilpailijat julki – mukana Petolliset-ohjelman voittaja ja useita artisteja

Joukko suomalaisia julkkiksia tavoittelee Selviytyjät-ohjelman voittoa Etelä-Malesian viidakossa. Moni kilpailijoista on hyvässä fyysisessä kunnossa, joten kovatasoisia kilpailuja on odotettavissa.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Jaakko Kahilaniemi / Nelonen

He kilpailevat uudella Selviytyjät Suomi -tuotantokaudella.

Joukko suomalaisia julkkiksia tavoittelee Selviytyjät-ohjelman voittoa Etelä-Malesian viidakossa. Moni kilpailijoista on hyvässä fyysisessä kunnossa, joten kovatasoisia kilpailuja on odotettavissa.

Selviytyjät Suomi -ohjelman uudella tuotantokaudella kilpaillaan Etelä-Malesiassa. Tuttuun tapaan tavoitteena on selviytyä villissä luonnossa, voittaa haastavia kilpailuja ja onnistua luovimaan sosiaalisissa kiemuroissa. Voittajaa odottaa 30 000 euron palkinto.

Selviytyjät Suomi 2024 -kilpailijat ovat entinen Miss Suomi Viivi Altonen, radiojuontaja Mika Parikka, valmentaja Rita Niemi-Manninen, ex-pesäpalloilija Toni Kohonen, artisti Jontte Valosaari, näyttelijä Reetta Ylä-Rautio, kirjailija Jenni Janakka, vaikuttaja Sita Salminen, vaatesuunnittelija Bakari Diarra, radiojuontaja Mia “Millu” Haataja, Diilistä tuttu Emmi Suuronen, artisti HesaÄijä eli Marios Kleovoulou, mediapersoona Max Blomfelt, kirjailija Henriikka Rönkkönen, näyttelijä Eino Heiskanen ja
somepersoona Mikael Renwall. Ohjelman juontaa Riku Rantala.

Näin Nelonen kertoo Selviytyjät Suomi 2024 -kilpailijoista.

Rita Niemi-Manninen, 44, valmentaja

© Jaakko Kahilaniemi

Huippukuntoinen Rita Niemi-Manninen on moninkertainen kilpa-aerobicin arvokisamitalisti. Urheilu-uran jälkeinen intohimo on löytynyt hyvinvointivalmennuksesta. Rita on tuttu monesta TV-ohjelmasta sekä yksin että yhdessä miehensä Aki Mannisen kanssa.

Heikkoudekseen Rita sanoo sen, että hän puhuu liikaa. Hänen suunsa saattaa käydä automaattiohjauksella vielä silloinkin, kun Rita ei itsekään enää jaksaisi jatkaa tarinointia.

Mia ”Millu” Haataja, 28, radiojuontaja

selviytyjät suomi 2024: Mia Haataja
© Jaakko Kahilaniemi

Radiokanava HitMixin juontaja Mia ”Millu” Haataja kertoo pitävänsä jalat maassa, mutta toisaalta tunteet ovat myös hänellä usein pinnassa. Hän itkee niin ilosta, harmituksesta kuin turhautumisesta, joten itkuvaroitus on jatkuvasti päällä.
 
Mia on reipasääninen ja voimakas persoona. Hän ei aio tavoitella heimossaan johtajuutta, vaan uskoo hyötyvänsä enemmän tarkkailijan roolista. Mian erätaidoissa saattaa piillä mahdollisuus hienoon kehityskaareen, sillä lähtötaso ei ole kummoinen.

Viivi Altonen, 27, Miss Suomi 2020

© Jaakko Kahilaniemi

Vuoden 2020 Miss Suomi Viivi Altonen ei tykkää haastaa itseään. Viivi on koetellut itseään aiemmin myös Erikoisjoukot-ohjelmassa, ja nyt hän lähtee viidakkoon ottamaan mittaa itsestään.
 
Trooppiset olosuhteet tai fyysiset kilpailut eivät ole Viiville ongelma, mutta haasteitakin löytyy. Viiviä jännittää, kuinka hän selviää siitä, ettei keneenkään ei voi luottaa.

Lue myös: Viivi Altonen sai odottamattoman uraehdotuksen: ”En tiedä vielä suostunko”

Emmi Suuronen, 28, rakennusmestari

Selviytyjät Suomi 2024: mukana on mm. Emmi Suuronen.
© Jaakko Kahilaniemi

Emmi Suuroselta löytyy meriittejä sekä kauneuskisoista että rakennusalalta. Hänen luonteessaan puolestaan on niin herkkyyttä kuin jäätävyyttäkin.
 
Diili-ohjelmastakin tuttu Emmi kokee olevansa umpisurkea valehtelija. Hänen onkin luotettava Selviytyjissä pettämättömään intuitioonsa. Kun oikea ihminen löytyy, lupaa hän olla tälle vakaa liittolainen.

Toni Kohonen, 48, ex-pesäpalloilija

© Jaakko Kahilaniemi

Suomen kaikkien aikojen menestynein pesäpalloilija Toni Kohonen on tottunut laittamaan parastaan peliin. Urheilijan kilpailuviettiä kutkuttelee niin pelaaminen joukkueessa kuin yksilönäkin.
 
Myös erähommat ovat Kiteeltä kotoisin olevalle Tonille tuttuja, eikä selviytyminen viidakossa jää tulenteosta tai kalastuksesta kiinni. Toni sanoo tottuneensa myös pärjäämään vähällä ruoalla, sillä varsinkin pelipäivinä syömisestä oli vain haittaa. Selviytyjien ihmissuhdepeli kuitenkin mietityttää Tonia.

Marios Kleovoulou, 38, artisti HesaÄijä

© Jaakko Kahilaniemi

Rap-artisti HesaÄijä eli Marios Kleovoulou sanoo lähtevänsä havittelemaan viidakosta vain ja ainoastaan voittoa. Hyviä tarkkailuasemia on tarkoitus hakea ryhmän keskivaiheilta, josta sosiaalisesti lahjakas sanaseppo uskoo pystyvänsä lukemaan ihmisiä parhaiten.

Marios ajattelee, ettei isoja taktisia liikkeitä ei ole syytä tehdä heti kärkeen – eikä missään vaiheessa liian kovaan ääneen.

Bakari Diarra, 25, vaatesuunnittelija ja rap-artisti

selviytyjät suomi 2024: Bakari Diarra
© Jaakko Kahilaniemi

Amazing Race Suomi -ohjelmastakin tuttu muotisuunnittelija Bakari Diarra ei hämäänny aution saaren riisidieetistä. Herkkusuuksi tunnustautuva Bakari näkee askeettisen ympäristön tarjoavan tilaisuuden päästä kesäkuntoon.
 
Bakaria on vaikeaa saada tulistumaan. Vaikka se onnistuisikin, ei hän ole ainakaan pitkävihainen. Bakari uskoo heimon johtajan olevan pelin kannalta vaarallisessa asemassa. Sitä vastoin johtajan ”wingman” näkee hyvin joka suuntaan ja on poissa muiden tähtäimestä – mutta kuitenkin juuri siellä, missä päätökset tehdään.

Jontte Valosaari, 43, artisti ja palomies

© Jaakko Kahilaniemi

Suuri yleisö tuntee Jontte Valosaaren hänen musiikillisista ansioistaan, mutta nykyisin mies keskittyy virkatyöhönsä palomiehenä. Jontte sanoo saavansa vihdoin nauttia täysin siemauksin erakon elämästä metsän keskellä.
 
Jontelle on helppo tulla puhumaan, ja mies sanoo olevansa tottunut olemaan monelle olkapäänä. Hän ei aio kuitenkaan tehdä Selviytyjissä erävahvuuksistaan numeroa, ja olkapään sijaan tarjolla on kyynärpäätä, mikäli kilpailu sen vaatii.

Reetta Ylä-Rautio, 21, näyttelijä

© Jaakko Kahilaniemi

Kullannuput-sarjasta kehuja saaneella näyttelijä Reetta Ylä-Rautiolla ei ole ongelmaa pitää juttua yllä aiheista, joista monet mieluummin vaikenevat. Reetta osaa kuitenkin myös kuunnella.
 
Vanha partiolainen ei hätkähdä Selviytyjien olosuhteita, vaan hän näkee ne mahdollisuutena hankkia kokemuksia, jotka harvemmin ovat arjessa käden ulottuvilla. Likainen peli ei tule kuitenkaan lojaalilta Reetalta luonnostaan. Hän pyrkii finaaliin reittiä, jonka jälkeen peilikuvan voi kohdata selkä suorana.

Henriikka Rönkkönen, 40, kirjailija

© Jaakko Kahilaniemi

Henriikka Rönkkönen tunnustautuu Selviytyjät-ohjelman faniksi, ja nyt nelikymppisenä hän kokee olevansa henkisesti valmis mukaan itse.

Sinkkuna olemista ja itselempeyttä käsittelevistä kirjoistaan tunnettu Henriikka on kulkenut pitkän tien löytääkseen henkisen tasapainonsa. Tämä kiltti ja vilpitön kiiltokuva suojanaan hän uskoo pystyvänsä liikkumaan varjoissa tavoilla, joista on Selviytyjissä hyötyä. Henriikka ei aio antaa tasoitusta kilpailuissakaan. Hänen treenirepertuaariinsa kuuluvat muun muassa kiipeily ja uinti.

Jenni Janakka, 38, kirjailija

Selviytyjät Suomi 2024 -kilpailijat ovat tässä.
© Jaakko Kahilaniemi

Jenni Janakka kirjoittaa, opettaa, juontaa, näyttelee ja esiintyy. Autiolla saarella on takuulla paljon tekemistä, ja jos kukaan muu ei tee mitään, Jenni ottaa nopeasti ohjat omiin käsiinsä. Myös palautetta lorvailusta voi olla luvassa.
 
Sanavalmiin kirjailijan moraalikäsitykset ovat mummin perintöä, pelin pitää siis olla rehtiä ja suoraselkäistä.

Lue myös Seura.fi: Jenni Janakka toivoo joka naisen pallean seudulle rutkasti lämmintä röyhkeyttä

Eino Heiskanen, 37, näyttelijä

© Jaakko Kahilaniemi

Putouksestakin tuttu näyttelijä Eino Heiskanen on työssään tottunut hyppäämään muiden nahkoihin. Tästä on varmasti hyötyä myös Selviytyjien alati muuttuvassa sosiaalisessa pelissä. Eino syttyy pakan sekoittamisesta ja sanoo olevansa aina valmis riskipeleihin.

Einolla on austaa niin seinäkiipeilystä, jousiammunnasta kuin kamppailulajeistakin. Mies ei kuitenkaan halua jättää mitään sattuman varaan, vaan treenikaudella rakennettu huippukunto on viritetty osumaan napakymppiin juuri oikeaan aikaan.

Max Blomfelt, 27, mediapersoona

© Jaakko Kahilaniemi

Mediapersoona Max Blomfeltin vahvuus on luonteva toimiminen ihmisten kanssa. Jos sosiaalisen median seuraajamääriä uskoo, on mies tehnyt monta asiaa oikein.
 
Myös Selviytyjissä Max toivoo olevansa hahmo, jonka jokainen haluaa joukkueeseensa. Miehen vauhti ei taatusti hyydy. Maxin monipuolisesta urheilutaustasta löytyy niin jalkapalloa, lumilautailua kuin vapaaotteluakin. Nopeita päätöksiä vaativissa tilanteissa miehen impulsiivisuus ja mielikuvituksellisuus voivat kääntyä hänen edukseen.

Mikael Renwall, 27, somepersoona

© Jaakko Kahilaniemi

Somepersoona Mikael Renwall on tottunut pitämään yllä positiivista mielenlaatua. Mikael paljastaa nuoresta saakka unelmoineensa autiolle saarelle haaksirikkoutumisesta ja ”blue lagoon” -elämästä.

Mikael on kuitenkin tietoinen paratiisissa odottavista käärmeistä. Mies uskoo silti, että luotettava kaikkien kaveri pystyy pysymään taustalla ja iskemään silloin, kun sitä vähiten osataan odottaa. Leirielämän askeettisuus hieman mietityttää Mikaelia.

Mika Parikka, 35, radiojuontaja

© Jaakko Kahilaniemi

YleX:n aamuista tuttu Mika Parikka on ollut mukana myös Erikoisjoukot-ohjelmasta. Sieltä käteen jäi kouluttajan kelpo ohjenuora, jota voi soveltaa myös Selviytyjissä: ”Jos kärsitte, kärsitte hiljaa.”
 
Mika uskoo, että taustalta voi nousta vähin äänin finaalikahinoihin paremmin kuin eturivistä. Mika aikoo tukeutua pelissä kaveriin, ja se tulee varmasti empaattiselta ja sosiaaliselta mieheltä luonnostaan. Mikan vahvuudet eivät ole selviytymistaidoissa, joissa osaamista löytyy lähinnä teoriatasolla. Unen puute jännittää miestä reissussa etukäteen eniten.

Sita Salminen, 31, vaikuttaja

Selviytyjät suomi 2024: Sita Salminen
© Jaakko Kahilaniemi

Monipuolinen vaikuttaja Sita Salminen on Petolliset-ohjelman voittaja. Sita aikoo tarjota kovaa kyytiä myös Selviytyjissä, mutta sydämellä. Sosiaalisesti lempeä nainen aikoo olla läsnä kaikille ja jutella pelistä kaikkien kanssa, vaikka liittolaisia ei kannatakaan hankkia liikaa.
 
Suurimpana vahvuutenaan Sita pitää kykyä ennakoida muiden siirtoja ja analysoida myös omaa tekemistään.
 
Selviytyjät Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa syyskuussa.

X