Julkkikset

Riitta-Liisa Roponen opetteli valehtelemaan perheensä avulla – näin hänelle kävi Selviytyjät Suomi -ohjelmassa

Maastohiihtäjä Riitta-Liisa Roponen on tottunut kilpailemaan kovissakin paikoissa, mutta Selviytyjät Suomi -ohjelma yllätti hänet silti.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Selviytyjät pisti Riitta-Liisa Roposen koville emotionaalisesti.

Maastohiihtäjä Riitta-Liisa Roponen on tottunut kilpailemaan kovissakin paikoissa, mutta Selviytyjät Suomi -ohjelma yllätti hänet silti.

Maastohiihtäjä Riitta-Liisa Roponen yritti opetella perheensä avulla valehtelemista ennen lähtöään Selviytyjät Suomi -ohjelman kuvauksiin, mutta huonolla menestyksellä.

– He tunsivat minut liian hyvin, Riitta-Liisa eli Ritu totesi Selviytyjät Suomi -ohjelman pressitilaisuudessa Pörssitalossa Helsingissä. 

Kilpailullinen tosi-tv-sarja opetti hiihtotähdelle sen, että yksin viihtyvä introvertti pärjää myös isossa porukassa.

– En välttämättä ole se ensimmäinen äänessä oleva ja päätä asioista, mutta tunsin kuuluvani ryhmään ja minulla oli tosi kivaa. Olen joutunut urallani tosi koviin tilanteisiin, mutta tuolla oman mielen hallinta otti välillä vallan. Luulin pystyväni sulkemaan ikävän tunteet pois, mutta se oli tosi vaikeaa.

Lue myös: Riitta-Liisa Roponen ei saa mistään muusta samanlaista nautintoa kuin kilpahiihdosta: ”Olisi helpompi lopettaa, jos tuntisin edes pientä kyllästymistä”

Uudenlainen perhe-elämä

Hiihtouransa aikana Ritu on muodostanut tiiviin kaksikon valmentajapuolisonsa Toni Roposen kanssa. Normaalioloissa pariskunta on monta kertaa päivässä puhelinyhteydessä toisiinsa. Toni on myös se, joka ymmärtää Ritua ilman ensimmäistäkään sanaa.

– Hän joutui olemaan se minun piiskurini ja on nähnyt minut sekä urheilijana että normaalina Rituna. Opimme tuntemaan toisemme äärettömän hyvin, jo siitä katseesta.

Ritun kansainvälinen hiihtoura on ohi, mutta pienemmissä kisatapahtumissa Ritu käy yhä. Urheilijan arki on vapautunut vanhoista säännöistä ja rajoituksista. 

– Perhe-elämäämme on tullut ihan erilaisia vapauksia nyt, kun ei tarvitse miettiä nukkumaanmenoja ja syömisiä. Voimme keksiä kaikkea muuta. Tykkäämme liikkua ja voimme käydä pyöräretkillä kahvilla ja pullalla. 

Ritun ja Tonin Ida-tytär hiihtää myös. Nykyään hän sallii äidiltään myös pieniä treenivinkkejä. 

– Tämä on ensimmäisiä vuosia, kun saan neuvoa häntä ja hän lähettää minulle tekniikkavideoita, Ritu hymyilee. 

Lue myös Seura.fi: Mustasukkaisuus loi Riitta-Liisa Roposen urheilijaperheessä varjon suhteeseen – Valmentaja-aviomies Toni tunnustaa: ”Tärkeintä on itse ymmärtää ja huomata asia – vasta sitten voi parantua”

X