Julkkikset

Johanna Pakonen kertoo Selviytyjät Suomi-ohjelman tapahtumien tulevan edelleen uniin: ”Henkisesti kova kokemus”

Laulaja Johanna Pakonen kertoo, että jotkut Selviytyjät-kilpailun aikana tapahtuneet asiat ovat saattaneet jäädä kaihertamaan kilpailijoiden mieliä.

Teksti:
Janna Nousiainen
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Johanna Pakonen oppi Selviytyjät Suomi -ohjelman kuvauksissa paljon itsestään.

Laulaja Johanna Pakonen kertoo, että jotkut Selviytyjät-kilpailun aikana tapahtuneet asiat ovat saattaneet jäädä kaihertamaan kilpailijoiden mieliä.

Laulaja Johanna Pakonen ei oikein tiennyt mitä odottaa osallistuessaan Selviytyjät Suomi -ohjelman uudelle kaudelle. Pohjoisen kylmyyttä hän osasi odottaa, eikä se yllättänyt – olivathan kuvaukset melko lähellä hänen kotiaan.

Yllättävintä kilpailussa olikin kova pelaaminen, joka vaati paljon henkistä kanttia.

– Luulen, että se oli henkisesti kova kokemus, oli siellä sitten viikon tai viisi viikkoa.  Varmaan ainoastaan juttelemalla muiden osallistujien kanssa siitä voi selviytyä henkisesti myös, laulaja sanoo.

Johanna kertoo, että jotkut kilpailun aikaiset tapahtumat ovat saattaneet jäädä kaihertamaan kilpailijoiden mieliä.

– Onneksi olemme täällä elämässä kuitenkin hyvissä väleissä ja kavereita. En usko, että kenellekään on ongelma selvittää niitä asioita.

Johanna Pakonen eli Selviytyjät-ajassa vielä kotonakin

Siirtyminen kuvauksien olosuhteista normaaliin elämään ei ollut Johannan mukaan helppoa. Sen lisäksi, että hän eli pitkään kotonakin vielä kuvauksissa muodostuneen rytmin mukaisesti, hiipivät Selviyjät-pelin tapahtumat ja asiat edelleen uniin. Niitä Johanna uskoo joutuvansa käsittelemään vielä pitkään.

– Yksi edelliskauden kilpailijoista kertoi minulle, että hänellä meni vuosi ennen kuin hän ymmärsi, ettei ole vieläkään päässyt yli tapahtumista.

Johanna Pakonen yllättyi siitä, miten kovaa pelaamista Selviytyjät Suomi -ohjelmassa oli.

Kotona odottaneet tytär ja kumppani olivat iloisia, kun Johanna saapui kotiin. Oli kuitenkin haastavaa, kun saaren tapahtumista ei voinut puhua.

– Koska niitä asioita kävi läpi tosi pitkään ja eli sitä aikataulua ja rytmiä, se ei varmasti ollut helppoa heillekään. Itse yritin pitää kiinni siitä, etten vahingossakaan sano mitään, koska en halunnut laittaa tytärtäni sellaiseen asemaan, että häntä pelottaisi lipsauttaa jotakin.

Lue myös: Johanna Pakonen elää nyt elämänvaihetta, jota pitkään tavoitteli: ”Elämä alkaa vasta siitä, kun täytät 40 vuotta”

Tärkeä oivallus itsestä

Luonnossa oleilu on jäänyt osaksi Johannan elämää myös ohjelman jälkeen. Hän käykin usein tyttärensä kanssa viikonloppuisin metsäretkillä paistamassa makkaraa ja vaahtokarkkia. Johanna kertoo nauttivansa siitä, että metsässä saa olla ilman mitään ylimääräistä hälinää.

– Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän kaipaan omaa aikaa ja rauhaa. Minulla ei ollut hirveästi aikaisempaa eräkokemusta, vaikka kalastan kyllä. Selviytyjissä oivalsin, että tykkään siitä kauheasti.

Johanna kertoo, että nyt hän osaa pukeutua oikein vaativiin olosuhteisiin ja opittujen erätaitojen lisäksi hänen onnistui päästä irti myös ötökkäkammostaan. Tärkein Selviytyjissä saatu oivallus liittyy kuitenkin siihen, mitä Johanna oppi itsestään.

– Haluan hyväksyä sen, että kiltteys ja auttaminen eivät ole paheita, vaikka tällaisessa pelissä ne eivät toimikaan. Minulle on aina ollut tärkeää olla avoimen rehellinen ja hyvä ihminen, ja haluan myös jatkaa valitsemallani tiellä, Johanna sanoo.

X