Julkkikset

Laulaja Johanna Pakonen: ”Olen kokenut parisuhteissani uskottomuutta ja henkistä julmuutta”

Laulaja Johanna Pakonen, 41, on kokenut parisuhteissaan niin henkistä julmuutta, uskottomuutta kuin isoja taloudellisia tappioitakin. Vaikeiden kokemuksien jälkeen hän osaa arvostaa nykyistä parisuhdettaan itseään 10 vuotta nuoremman tanssijan Antti Lehdon kanssa.

Teksti:
Eveliina Lauhio
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

"Parisuhteessa koettu julmuus ja kiusaaminen aiheuttivat minulle uupumusta ja stressiä. Vaikeiden parisuhteiden seurauksena sairastuin syömishäiriöön", laulaja Johanna Pakonen kertoo.

Laulaja Johanna Pakonen, 41, on kokenut parisuhteissaan niin henkistä julmuutta, uskottomuutta kuin isoja taloudellisia tappioitakin. Vaikeiden kokemuksien jälkeen hän osaa arvostaa nykyistä parisuhdettaan itseään 10 vuotta nuoremman tanssijan Antti Lehdon kanssa.

Laulaja Johanna Pakonen, 41, kertoo Nainen puhuu miehestä -juttusarjassamme, mitä hän ajattelee miehistä ja miten hänen ajatuksensa ovat muuttuneet eri elämänvaihdeiden mukaan.

Mihin kiinnität miehessä ensimmäisenä huomiota?

Silmät ovat sielun peili. Siksi katson miestä ensimmäiseksi syvälle silmiin. Jos mies katsoo minua intensiivisesti takaisin, tiedän, että välillämme on kemiaa. Näin kävi nykyisen mieheni Antti Lehdon kanssa ensitapaamisellamme.

Olimme ravintolassa omissa seurueissamme, kun katseemme yhtäkkiä kohtasivat. Se oli menoa. En ole koskaan aiemmin tuntenut yhtä nopeasti vetovoimaa ketään miestä kohtaan.

Kun myöhemmin illalla juttelimme, ilahduin siitä, että komealla miehellä on myös älliä päässä. Aloimme heti pitää tiiviisti yhteyttä. Kun kolmen viikon päästä tapasimme uudelleen, molemmille oli selvää, että olemme pari.

Johanna sairastui syömishäiriöön vaikeiden suhteiden seurauksena

Johanna Pakonen
Johanna Pakonen kertoo kokeneensa entisissä suhteissaan uskomuutta.

Mitkä ovat pahimmat tuskasi, jotka olet kokenut miehen tähden?

Olen kokenut parisuhteissani uskottomuutta ja henkistä julmuutta. Olin aikoinaan parisuhteessa, jossa kumppanini haukkui minua, vähätteli saavutuksiani, alisti ja pyrki mitätöimään unelmiani. Olin myös suhteessa, jossa mies oli välillä ihana ja toisinaan kylmän piittaamaton. Pahimmillaan mies onnistui syyllistämään minua omasta ailahtelevasta käytöksestään.

Parisuhteessa koettu julmuus ja kiusaaminen aiheuttivat minulle uupumusta ja stressiä. Vaikeiden parisuhteiden seurauksena sairastuin syömishäiriöön.

Olen päässyt huonoista suhteista eroon joko omin voimin tai niin, että minut on jätetty. Suru on valtava riippumatta siitä, miten suhde päättyy. Vaikka ero tuntuisi ainoalta mahdolliselta ratkaisulta, rakkaasta ihmisestä luopuminen sattuu joka kerta.

Vaikeista kokemuksista huolimatta kaikissa parisuhteissani on ollut myös paljon hyvää. Parisuhde on kahden kauppa, eikä vika ole koskaan vain toisessa. Parisuhteiden päätyttyä olen käynyt läpi eron syitä ja käynyt juttelemassa myös ammattilaisen kanssa. Lisäksi olen purkanut sydäntäni läheisille ystävilleni. Keittiöpsykologia on parasta terapiaa.

Koen, että minulla ja Antilla on tasapainoinen ja onnellinen parisuhde. Olemme tasavertaisia kumppaneita toisillemme. Haluamme viettää aikaa yhdessä, mutta suhteessamme on tilaa myös omille menoille ja ystäville, joita molemmilla on paljon.

10 vuoden ikäero ei vaikuta Johannan parisuhteeseen

Johanna Pakonen Antti Lehto
Johanna on seurustellut Antti Lehdon kanssa puolitoista vuotta. Ihastus leimahti ensikatseesta. (Kuva: Tommi Tuomi/Otavamedia.)

Mikä on pahin virheesi miessuhteissasi?

Minulla on ollut taipumusta ottaa perheenpään rooli myös taloudellisesti. Olen kärsinyt parisuhteissani isoja taloudellisia tappioita, kun olen elättänyt kumppanianikin. Nykyisessä suhteessa arvostan myös sitä, että meillä molemmilla on oma talous kunnossa.

Henkisellä puolella pahin virheeni on ollut se, että olen alkanut rakentaa elämääni sellaisten miesten kanssa, jotka ovat liian kiinni omissa vanhemmissaan tai edellisissä parisuhteissaan. Silloin minä olen jäänyt kakkoseksi. Olen kuvitellut, että miehet muuttuvat, kun aikaa kuluu. Se on ollut turha toivo.

Olet nykyistä miestäsi 10 vuotta vanhempi. Miten ikäero näkyy parisuhteessasi?

Ei mitenkään. Vaikka olen vanhempi, välillä tuntuu siltä, että olen meistä se hieman lapsellisempi. Kun tapasimme, kummallakaan ei tullut mieleenkään kysyä toisen ikää. En edes muista, missä vaiheessa iästä tuli puhetta.

Ylipäätään ikäerosta tehdään mielestäni turhan iso numero. Eniten suhteen onnistumiseen vaikuttavat elämäntilanteet ja tulevaisuudensuunnitelmat, niiden samanlaisuus tai erilaisuus.

Juttu on katkelma Annan 29/2017 jutusta. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Lue myös:

Laulaja Johanna Pakonen: Ero opetti, että kannattaa pysyä itsenäisenä

10 vuotta nuoremman Hunks-tanssijan löytänyt Johanna Pakonen : Ei seurustelisi miehen kanssa, jolla on lapsia aiemmasta liitosta 

Seura.fi: Etäsuhde yllätti – laulaja Johanna Pakonen rakastui Hunks-tanssijaan: ”Kaikki nahistelumme johtuvat ikävästä”

Psykoterapeutti Maaret Kallio: ”Kesän parisuhdekriisit näkyvät ruuhkana vastaanotolla”

Laura Malmivaara: ”Enää en koe mieheni menneisyyttä uhkana”

X