Reseptit

Herukkamuffinit

Kauraiset herukkamuffinit ovat helpot ja nopeat valmistaa. Murukuorrute on näiden muffinssien rapsakka juju.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herukkamuffinit

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl piimää
  • 1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 200 g herukoita

Murukuorrutus

  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 25 g voita sulatettuna

Koristeluun

  • sokerivesikuorrutetta
  • marjoja

Valmistusohje

Herukkamuffinit tehdään helposti näin:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita kuiviin aineisiin kananmunat, piimä ja öljy nopeasti sekoittaen.

3. Kääntele lopuksi joukkoon marjat.

4. Lusikoi taikina muffinivuokiin.

5. Sekoita murukuorrutuksen ainekset keskenään ja ripottele seos taikinalle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, kun muffinssin keskelle pistettyyn cocktail- tai varrastikkuun ei enää tartu taikinaa, se on kypsä.

7. Jäähdytä herukkamuffinit, irrota ne vuoasta ja koristele sokerivesikuorrutteella ja marjoilla.

Katso myös: Mustikkamuffinit

Katso myös Kotiliesi.fi: Mustikka-mantelimuffinit

X